Ny makalöst fin singel av Selma & Gustaf

/

Under slutet av förra året presenterade Selma & Gustaf ett nytt sound.

Nu är de tillbaka med nästa singel – och man blir tårögd av att höra det här fantastiska bandet.

5/5

Artist:
SELMA & GUSTAF
Albumtitel:
ROOFTOP (SINGEL)
År:
2021
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag:
SELMA & GUSTAF

Det är smått otroligt hur glad man kan bli av att se att ett band ska släppa en ny singel. Det är något med det här bandet alltså …

Selma & Gustaf lyckas gång på gång se till så att man får rysningar i kroppen. Det är smått obegripligt att inte hela världen har hittat det fina Hudikbandet.

Visst, nu är jag kanske lite färgad efter som jag fullkomligt älskar allt som Selma & Gustaf gör. Det spelar ingen roll om de kör några avskalade låtar live (kolla in deras Facebook), om det är mer americana eller lite mer indiepopkänsla. Det blir alldeles fantastiskt varje gång – och deras musik väcker känslor. Någon gång vill man dansa lite försiktigt i natten och någon annan vill man mest bara sitta för sig själv.

Att Selma & Gustaf har bytt sound spelar liksom noll roll. Det tidigare soundet är fantastiskt och det nya är minst lika fantastiskt. Det är lite häftigt.

Det skulle vara en elektronisk upbeat-låt med syntmatta som blev en sorglig ABBA-ballad med tramporgel! Det är en vemodig tanke om en tid om aldrig kan komma tillbaka, en tid när man kunde sitta på hustak och blunda mot solen utan att det spelade någon roll, men nu har man blivit för ansvarsfull för att sitta på tak och ha sig. Det är något med vemod och sommar som går hand i hand, en massa minnen som inte längre går att få tag i.

Gustaf Johnsson

Med Rooftop får vi en soft och väldigt vemodig låt. Det här mjuka och varma moderna indie-folk-pop-soundet som har elektroniska inslag, där Selma Edenståhl och Gustaf Johnsson delar på sången, gör att ögonen tåras när tiden har passerat …

Gustaf Johnsson berättar om den nya singeln:

– Redan innan pandemin kom så hade vi bestämt oss för att avsätta tid till att sitta tillsammans för att skriva redan från första idén någon hade om en låt för att sedan bygga ”färdigt” den tillsammans. Vi fick naturligtvis en del gjort, men till stor del blev det så klart en inbördes tävling om vem som hade flest idéer, vilket resulterade i en massor av första verser och några stick.

Rooftop var en av dessa idéer. Selma hade en otrolig vers att börja med och någonting i rummet fick alla att bara jobba vidare på den och efter en stund var den (nästan) färdig. Vi tittade på varandra och spelade in en snabb demo, sedan rusade vi vidare i vår ”lyssna på det här då”-tävling. Det var inte förrän månader senare, när vi började diskutera vilka singlar som skulle släppas, som vi kom på att vi alla tyckte väldigt mycket om den där låten ändå.

Om man skulle summera den här låten med ett ord?

Makalös.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Make some noise, Helloween!

Nästa inlägg

En melodiös rockpärla av Kent Hilli

Senaste om Selma & Gustaf