Annorlunda … och alldeles lysande av Selma & Gustaf

/

Selma & Gustaf har varit favoriter här hemma sedan man först hörde dem för flera år sedan.

Nu är de tillbaka med en ny singel – men det låter inte alls som tidigare …

5/5

Artist:
SELMA & GUSTAF
Albumtitel:
CADILLAC
År:
2020
Genre:
INDIE, POP
Skivbolag:
SELMA & GUSTAF

När Selma & Gustaf har släppt sina låtar tidigare har det handlat om indierock, folkrock och americana som de har gjort till sin egen sak. Det har varit mjukt, snyggt och alldeles fantastiskt bra.

Det är bara till att välja vilken låt som helst ur deras låtkatalog för att hitta något alldeles fantastiskt. Alright, Higest grace, Where we once belonged … makalöst.

Men allting har sin tid. När de nu är på gång med ett nytt album, deras andra, kommer de dock med ett nytt sound. Ja, det är faktiskt inte mycket som är sig likt i soundet.

Visst, det är fortfarande Selma Edenståhl, Gustaf Johnsson och de andra i bandet – och Edenståhls röst kan man inte missta sig på. Annars kan man stryka allting som har med svensk americana att göra.

Selma & Gustaf gör i stället en poplåt! Pop kan dock vara extremt tråkigt och mycket som spelas på radion känns som en oändlig loop med halvtaskig musik.

Selma & Gustaf hamnar dock inte där. De gör det inte på långa vägar. Visst, först tänker man väl mest ”vad tusan har de gjort nu?” men sekunder senare så sitter man och diggar till detta mjuka popsoundet.

Americanasoundet är utbytt mot ett mer elektroniskt sound. Det är synthesizers, pads och stämmor som har fått en mer framträdande roll – och herre jösses så bra det låter, inte minst när refrängen kickar in!

Cadillac betyder mycket för oss och representerar en helt ny, men urgammal sida av vår musik. Den handlar om att stå i en Cadillac med armarna rakt ut och låtsas att man flyger.

Selma & Gustaf

Det nya albumet är tänkt att släppas under hösten 2021.

Missa inte inte intervjun med Gustaf Johnsson!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Statues levererar en käftsmäll till platta

Nästa inlägg

"Det var kul att anamma en idé som alla var taggade på"

Senaste om Selma & Gustaf