Selma & Gustaf - Sinking Sone

Det är något magiskt med Selma & Gustaf

Det har gått ett år sedan vi fick någon ny musik från Selma & Gustaf With The Unmarried Queen.

Då fick vi en cover.

Nu är tillbaka med en egen låt och Sinking stone är så bra och så känslosam att ögonen tåras …

5/5

Artist:
SELMA & GUSTAF WITH THE UNMARRIED QUEEN
Albumtitel:
SINKING STONE (SINGEL)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SELMA & GUSTAF WITH THE UNMARRIED QUEEN

Det finns en del band som bara hittar rakt in i hjärtat. Band som gör musik som man bara inte kan sluta lyssna på. Band som gör musik och texter som väcker känslor som man inte ens trodde fanns i ett svart hjärta.

Selma & Gustaf With The Unmarried Queen (Selma Edenståhl, Gustaf Johnsson, Emil Thurell, Viktor Ek och Carl Embretsén) är ett av de banden. Varje gång de släpper en ny låt sitter man där och bara ler samtidigt som man ryser till.

Man gjorde det när de släppte sina singlar för några år sedan. Man gjorde det på låt efter låt när de släppte debutplattan Stories of under 2017 och man gjorde det när de skickade ut Noel Gallagher’s High Flying Birds-covern Dead in the water.

Det är samma visa nu när vi får Sinking stone som är den första singeln från ett kommande album.

Så här säger Selma Edenståhl och Gustaf Johnsson:

Det känns underbart varje gång vi får spela in och släppa en låt som känns självklar i sig självt, Sinking Stone är en sån låt och vi längtar efter att få dela med oss av den till er.

Det är en låt om ensamhet. Att man kanske till och med kan längta tillbaka till någon som man inte ens trivdes med bara för att slippa ensamhetskänslan. Och omslaget till singeln säger ganska mycket om vilken känsla Sinking stone förmedlar …

Den känslan det här svenska bandet bjuder på i sin Hälsingecana, som någon beskrev deras musik, hittar man inte överallt. Selma & Gustaf With The Unmarried Queen bjuder på musik som hamnar någonstans mellan americana och indierock. Lägg till Selma Edenståhls mjuka, vackra och nästan sårbara röst, ett skönt gitarrsound och ett superskönt sound över huvud taget så har det här gänget ser till att man bara måste lyssna mer och mer och ännu mer.

Då tar också Sinking stone plats på listan över de bästa låtarna 2019.

Selma & Gustaf With The Unmarried Queen kommer även att ge sig ut och spela live. Du kan se dem i Oslo (den 20 mars), Hudiksvall (22 mars), Malmö (4 april), Stockholm (7 april) och Göteborg (27 april).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Bonafide - Live At KB
Föregående inlägg

Rå men ändå hjärtevarm röjarrock av Bonafide

In Flames - I, The Mask
Nästa inlägg

In Flames briljerar som förr

Senaste om Selma & Gustaf With The Unmarried Queen