Selma & Gustaf har hittat hem igen

/

Selma & Gustaf är tillbaka med en ny singel.

De har gått tillbaka till rötterna – och Down the line är helt enkelt en underbar låt.

Artist:
SELMA & GUSTAF
Albumtitel:
DOWN THE LINE (SINGEL)
År:
2024
Genre:
INDIE, AMERICANA
Skivbolag:
FRANCESCAS PRODUKTIONER

Ah, tänk att man kan bli så jäkla glad över att ett band släpper en låt. Det är nästan märkligt att magen börjar pirra för att Selma & Gustaf (Selma Edenståhl, Gustaf Johnsson, Viktor Rasimus-Ek, Emil Thurell och Carl Embretsén) släpper nytt – men så har de också varit personliga favoriter sedan man först hörde dem med Highest grace för runt åtta år sedan!

Hälsingebandet – som firar tio år i år – har sedan starten gjort spelningar i Sverige, Europa och USA. Det har också släppt ett makalöst fint debutalbum, som kom 2017. Då handlade det om någon form av svensk americana och det var någon som kallade det för Hälsingecana vilket känns klockrent.

Men när de släppte EP:n Future Mondays hade de valt en annan väg med ett mer modernt sound, ett mer elektroniskt sound. Vet ni vad? Det var kalasbra det också.

Sedan dess har bandet haft en period av låtskrivande och de har haft tid till eftertänksamhet så när vi nu fortsätter att spola bandet framåt har Selma & Gustaf valt att spola det tillbaka. Det mer elektroniska soundet var kanske inte riktigt dem … så när de nu släpper den nya singeln Down the line är de tillbaka i gamla fotspår eller som Selma sjunger i den nya låten ”walking down the same old street.” Samtidigt känns det ändå att det har hänt saker under dessa år. Soundet är fantastiskt snyggt.

Selma & Gustaf släpper en ny härlig singel. Foto: Zara Luna Hjelm

Selma & Gustaf har hittat hem igen – och jag måste säga att jag diggar det. Jag diggar det som tusan när det blir någon akustisk indiepop som kryddas med americana/country. Att vi sedan får en fin text till det gör att detta snabbt blir en favorit för visst kan det vara så att sanningen kan vara svårare än lögnen?

Down the line är lite country, lite skogen utanför Glimsta, lite melankolisk, lite hitta tillbaka till sitt sound, ganska mycket akustisk och väldigt mycket Selma & Gustaf.

Selma Edenståhl på bandets Facebooksida

Det är soft och känslosamt sound med lite twanggitarrer, mycket akustiskt och inte minst så är det Selma Edenståhls härliga sång som lyfter detta. Eller lyfter … det är vemodigt som tusan!

Man kan riktigt höra att Selma & Gustaf är på en bra plats just nu. De skriver det också i pressutskicket inför singelsläppet: ”Vi mår så bra nu, som band och grupp, och musikaliskt mår vi nog ännu bättre. Vi hoppas att det hörs i Down the line.”

Fler singlar är på gång och i höst ska uppföljaren till debutalbumet – som släpptes för sju år sedan – komma. Jag längtar redan!.

När jag ändå hyllar Selma & Gustaf så måste ni bara kolla upp en äldre låt med dem. Det är en låt som alltid får mig att må bra och musikvideon är lika enkel som underbar. Så när ni har lyssnat på Down the line 55 gånger så kan ni bryta av med Alright … det ska i alla fall jag göra. Sedan finns ju alltid Affection, Ocean, Highest grace … och en hel drös med andra fantastiska låtar att lyssna på.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Transatlantic Radio fixar mer abstinens ...

Nästa inlägg

Deppigt och glatt - Bleachers briljerar!

Senaste om Selma & Gustaf