Ny underbar låt med underbara Selma & Gustaf

/

Bästa Selma & Gustaf har skämt bort oss med härlig musik under många år.

Nu är det dags igen.

Nu får vi den underbara singeln Affection.

5/5

Artist:
SELMA & GUSTAF
Albumtitel:
AFFECTION (SINGEL)
År:
2022
Genre:
AMERICANA, INDIE, POP
Skivbolag:
SELMA & GUSTAF

När Selma & Gustaf började släppa sin musik handlade det om en blandning av folkrock, americana och indie. Det har varit mjukt, vackert och alldeles fantastiskt bra.

Men under 2020 behövde de välja en annan väg och på EP:n Future Mondays hade soundet förändrats mycket och det handlade om mer elektroniska inslag.

Nu är Selma & Gustaf (Selma Edenståhl, Gustaf Johnsson, Viktor Rasimus-Ek, Emil Thurell och Carl Embretsén) tillbaka med en ny singel – och då kan vi backa tillbaka bandet. Nu tar de ett kliv tillbaka mot som de lät förr.

Inget ont om det elektroniska projektet – för det låter himla bra – men när de nu går tillbaka några steg så blir det ta mig tusan magi! Det var ju ändå med det här som man förälskade sig i det fantastiska bandet från Hudiksvall.

Vi insåg efter att ha provat ett lite mer elektroniskt sound på vår förra EP, att vi älskar akustisk gitarr, bas och elgitarr och har hittat tillbaka lite mer till vårt americana/indie/pop-sound. Det blev en låt som helt utgick från basen i introt och den känns lite ”Fleetwood Mac-ig” i sitt komp.

Selma Edenståhl i pressutskicket inför singelsläppet

De är en mjuk och härlig låt som värmer upp mörkret och Selma Edenståhls spröda stämma gör att det nästan börjar värka i bröstet samtidigt som man lite försiktigt gungar med. Att låten sedan också skiftar tempo gör att i alla fall jag är helsåld … fast det är knappast första gången det händer när det handlar om Selma & Gustaf. Varenda låt som de gör är makalöst fin och just Affection gör sig lite extra när mörkret har fallit där ute och man riktigt känner hur kallt det börjar bli. Låten skickar ut en smådeppig feelgood-känsla och man vill liksom bara krama någon i gathörnet …

Och nu slog det mig att det här underbara gänget faktiskt inte har släppt någon fullängdare sedan debuten Stories of som kom 2017. Vågar man hoppas på ett nytt album snart?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Rått, skitigt och energifyllt med The Gasölines

Nästa inlägg

Ny kanonplatta från Black Paisley

Senaste om Selma & Gustaf