4/5
Artist:
Join The Riot
Album:
Echo (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Clint Eastmode

Join The Riot ger oss en riktigt skön EP

Hur firar man egentligen ett nytt år bäst?

Join The Riot gör det med en ny EP – och Echo är en riktigt skön platta.

Join The Riot har varit ett band att räkna med redan sedan de släppte sin första singel, Ménage à trois 2013. Allt de har släppt har varit bra och det här gänget vet verkligen hur man snickrar ihop bra låtar.

De vet även hur man skaffar sig lite extra uppmärksamhet … som att skicka morotsbrev till media eller att spela in ett album i en glasbur.

Nu är Join The Riot tillbaka med en ny platta. Vi får femspårs-EP:s Echo.

  1. Fantasies
  2. Pretenders
  3. Echo
  4. X my heart
  5. Bonsoir

Vi får indiepop och dreampop från bandet som bildades 2013 och som då hade visionen att göra bra pop- och rockmusik inspirerad band som Phoenix, Coldplay och Empire Of The Sun – och visst kan man höra en del Coldplay i någon låt.

Det en EP med låtar som är smittsamt bra, det är låtar med sköna melodier och det är låtar med drömliknande vibbar. Lägger man ihop allting så har man en riktigt bra EP som kommer att göra vintern lite varmare.

Bästa spåret? Fantasies. Det är kanske inte så mycket Coldplay över den. I stället far tankarna lite åt Pet Shop Boys-hållet och det doftar lite 1980-tal. Det tar tid att ta sig förbi den låten som hamnar på repeat … Vilket sound, vilken melodi, vilken refräng! Det är en sjukt bra låt!

Men det här är inte EP som utgörs av en låt. Echo är en EP som ser till att smilbanden sitter uppe vid öronen under 18 minuter.

Join The Riot

Henrik Ljungqvist (sång)

Jonas Engdahl (bas)

Simon Santunione (trummor)

Andre Sund (gitarr)

Patrik Berg-Almkvisth (piano)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Panorama skickar ut en vass debutplatta

Nästa inlägg

Hajpade Shames grymma debut är här!