Andra EP:n från Sekunderna är här

Sekunderna är tillbaka med EP nummer två.

Då får vi den sköna punkplattan Hjärtat EP.

4/5

Artist:
SEKUNDERNA
Albumtitel:
HJÄRTAT EP
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
LUFTSLOTT RECORDS

Umeåpunkbandet bildades egentligen redan 2017, men då under namnet Persona. Något år senare valde de dock att byta namn till Sekunderna. Deras första EP – Paradiset EP – sålde snabbt slut när den släpptes i januari förra året.

Musikmässigt handlar dock om samma sak. Sekunderna gör catchig, småstökig och snabb svensk punk – och någon har beskrivit det som en blandning av Ebba Grön och amerikansk garagepunk. Det där är ingen dum beskrivning och texterna behandlar vardagliga frågor i det kapitalistiska samhället, som att ligga i sängen hela dagen i stället för att gå till jobbet …

På Hjärtat EP blir det tre spår:

  1. Hjärtat
  2. De mörka molnen
  3. Ingenting hörs

Oh, detta sätter sig direkt! Sekunderna kickar i gång allting med Hjärtat. Det är punk och garagerock tillsammans med en härlig popmelodi. Det är snabbt och ett härligt gung – och på något sätt låter det lite som om det klassiska bandet Jumper har fått i sig alldeles för mycket socker samtidigt som de har vridit upp volymen till max.

Och det fortsätter i den stilen. De mörka molnen och Ingenting hörs är snabb punk som blandas med garagerock och lite pop. Den kombinationen som Sekunderna ger oss är onekligen något som fastnar direkt och efter de tre låtarna känner man faktiskt mest besvikelse. Detta var slut alldeles för snabbt!

Sekunderna
Lars Kyösti
(sång, gitarr)
Johan Öman (gitarr)
Tommy Nilsson (bas)
Johan Wiechel (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det doftar old school över SteelCity

Nästa inlägg

Mad Caddies får oss att drömma om sommaren igen ...

Senaste om Sekunderna