Nytt namn, samma punkgäng: Sekunderna

/

Under 2018 släppte Persona sin självbetitlade EP.

Nu är det här punkgänget tillbaka.

Fast de är tillbaka under ett nytt namn och numera heter de Sekunderna – fast det låter precis lika bra som tidigare …

4/5

Artist:
SEKUNDERNA
Album:
PARADISET EP
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
LUFTSLOTT RECORDS

Umeåpunkbandet Persona bildades under 2017 och gjorde snabbt succé på den lokala livescenen.

När vi nu har nått till 2020 är bandet sig likt. Det är samma bandmedlemmar: Lars Kyösti (Sista Brytet, Angel With No Arms, Fred Lee, The Restless), Johan Öman, Tommy Nilsson och Johan Wiechel.

Musikmässigt är det även där samma sak. Det är trall- och studsvänlig poppig och småstökig punk som det här gänget skickar ut. Ja, den enda skillnaden är väl att de numera heter Sekunderna – och det är värt att lägga på minnet för den här EP:n – Paradiset – låter grymt bra!

Varför bytte de namn då? Tja, svaret är ganska enkelt. De ville helt enkelt ha ett namn som bättre passade deras musikstil.

På EP:n blir det fyra spår. Efter en snabb lyssning så är det nästan så man retar sig på det. Fyra spår. Det skulle ha varit fler för fan!

  1. Måndag morgon
  2. Sekunerna
  3. Längtar hem
  4. Paradiset

Plattan kickar i gång med Måndag morgon. Man behöver bara höra några sekunder för att man ska var stenfast i detta. Det räcker liksom med att se titeln och höra textraden ”Jag öppnar ögonen och stänger dem igen.” Sedan gör det ju ingenting att det är catchig och småstökig svensk punk där det dessutom finns en sjukt skön gitarrslinga. Fantastiskt bra!

Sekunderna börjar lite mer som alternativ rock, men det är fortfarande ett jävla gung. Sedan blir det mer punk så fort Lars Kyösti drar i gång med sången.

Har du inte fastnat för det här gänget där så har du två chanser till: Längtar hem och Paradiset utgör den sista delen av EP:n. Det är samma stuk. Det är lättlyssnad punkrock med fart i.

Det är helt enkelt skitbra svensk punkrock. Det är som att komma till nåt punkigt paradis … typ.

Sekunderna
Lars Kyösti (sång, gitarr)
Johan Öman (gitarr)
Tommy Nilsson (bas)
Johan Wiechel (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Punk, rock, metal ... det är Pick A Fight!

Nästa inlägg

Lexxa - synthpop från Nya Zeeland

Senaste om Persona