Punk, rock, metal … det är Pick A Fight!

Det är punk.

Det är rock.

Det är metal.

Det här är Pick A Fight som under 2019 skickade ut albumet Rise again.

4/5

Artist:
PICK A FIGHT
Album:
RISE AGAIN
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
PICK A FIGHT RECORDS

När Pick A Fight gav oss Rise again blev det tolv spår:

 1. The revolution is now (instrumental)
 2. Cult
 3. Rise again
 4. My place to be
 5. No
 6. Out of my reach
 7. Drowning
 8. Born to die
 9. Take mess for granted
 10. One step closer
 11. Walk through fire
 12. Boom

När plattan fick snurra i gång först så kändes ljudet blekt. Ja, det kändes smått bedrövligt faktiskt, men ändå lockade det till fortsatt lyssning. Efter en stund så insåg jag dock att hemmabioförstärkaren hade hoppat in på filminställningen … ooops! Med rätt inställning så är det en jävla skillnad …

Plattan kickar i gång med den instrumentala The revolution is now. En annan har alltid haft svårt för låtar utan texter. Det saknas ju en vital del. Typ ord.

Fast ibland, väldigt mycket bara ibland, fungerar det rätt bra ändå. Det gör det med Pick A Fight för de här minuterna med The revolution is now gör att man bara bli nyfiken på hur det kommer att låta sedan.

Och svaret blir väldigt bra.

Det här svenska punkbandet, som kommer från Göteborg, bjuder både på drag och melodier. Redan på Cult känner man hur tungt det kan bli när Pick A Fight ger oss sin blandning av punk, rock och metal.

Rise again är lika snabb, men den känns lite mer catchig samtidigt som man får ett urskönt fett gitarrsolo under slutet av låten.

Nästa gång man får sig en käftsmäll är med Out of my reach. Det är en riktigt fet rocklåt som plötsligt lugnar ned sig för att ta fart igen.

Drowning är en annan låt som biter sig fast. Det är lite mer snabb rakt på-punk med ett skönt gung och ännu skönare gitarriff. Fast det är väl självklart att Pick A Fight lyckas peta in lite metalkänsla här också.

Det låter bra hela vägen, men det är på ett ställe som man fastnar ordentligt. Det är på Walk through fire. Den låter inte som någon annan låt på plattan. Det är en lugn avskalad sak och det fungerar hur bra som hest. Efter knappt två minuter kan dock inte Pick A Fight hålla sig längre. Då drar de i gång mer och mer. Det är plattans bästa spår! Fast Boom kommer inte långt efter …

Och att det här gänget gillar band som Nirvana, Rise Against, Sum 41, Blink-182 och Metallica kan man liksom inte ifrågasätta. Det hörs.

Pick A Fight
Patrick Blomqvist (sång, gitarr)
Svante Alvstam (gitarr)
Mathias Larsson (bas)
Dan Kipowski (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Opolerad och energisk punk med Psychopunch

Nästa inlägg

Nytt namn, samma punkgäng: Sekunderna