4/5
Artist:
Ackapellen
Album:
Ni porträtterade ... (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Ackapellen

Mörkt, eländigt och väldigt bra, Ackapellen!

Ta en del med Kent och ta en del med  Nirvana och rör om ordentligt.

Ungefär där någonstans kommer du att hitta Ackapellen och deras nya finfina singel Ni porträtterade …

Rockbandet från Norrköping, som består av Oscar Lundmark, Simon Martinz, Kenny Kotoneva och Petter Göransson, släppte singeln Ni porträtterade … för ett antal veckor sedan och för en annan var det här en ny bekantskap.

Det visar sig ganska snabbt att Ackapellen är ett spännande band. Det är mörkt och eländigt och då har de min uppmärksamhet.

Under inledningen av Ni porträtterade … så är det första man slås av att det här påminner om Kent.

När sången går i gång så låter det dock annorlunda och när refrängen kickar i gång så blir det i stället grunge – och då tänker man plötsligt på Nirvana. Det blir tungt och ilsket. Den här blandningen av pop/rock och grunge/punk låter väldigt bra.

Ni porträtterade … är kanske inte en låt som sätter sig efter en lyssning, men ge den en chans. Låten växer och växer. Den här domegadsannalkande balladen blir helt enkelt skitbra efter några lyssningar!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Reef släpper nytt efter 18 långa år

Nästa inlägg

Ännu ett kanonalbum av Doomsday Outlaw