Marlene Oak - Slip Away
4/5
Artist:
Marlene Oak
Album:
Slip away (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Amuseio AB

En efterlängtad återkomst av Marlene Oak

Det har gått två år sedan Marlene Oak släppte ny musik.

Men nu är det dags igen.

Nu får vi singeln Slip away.

Det var under 2016 som singer-songwritern Marlene Oak (Amanda Eklund) skickade ut sin debut-EP Head held high som hon valde att spela in live. Det var minst sagt en imponerande början för den unga Stockholmstjejen.

Men efter det släppet har man inte hört så mycket mer om Marlene Oak även om man har sett något Youtube-klipp där hon har spelat live.

Men den som väntar på något gott …

Nu skickar Marlene Oak ut singeln Slip away – och det här är något alldeles speciellt. Vi får någon folkrock, americana, blues, soul och rock i en härlig blandning. När hon dessutom inspireras av artister som Bob Dylan, Jeff Buckley, Joni Mitchell, Nina Simone och Janis Joplin kan man snabbt räkna ut att det blir en retrokänsla i hennes låtar.

Slip away är en skön låt som verkligen skickar ut känslan att man bara vill glida i väg och vara någon annanstans för en stund – precis som titeln säger.

Även om hennes debut-EP var ruggigt stark så är detta ytterligare ett steg uppåt. Det är väldigt välgjort. Varenda trumslag, gitarrslingan … allt ligger perfekt. Lägg sedan till Marlene Oaks lite nästan småraspiga röst så blir Slip away en fullträff – precis som väntat.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Stand Atlantic - Skinny Dipping
Föregående inlägg

Stand Atlantic gör en av årets bästa poppunkplattor

Nästa inlägg

Rena guldlåtarna från Tony Mitchell

Senaste om Marlene Oak