Marlene Oak - Silver Moon
4/5
Artist:
Marlene Oak
Album:
Silver Moon (EP)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Amuseio

Marlene Oak följer upp sin debut-EP

Debut-EP:n från Marlene Oak var något alldeles extra.

Tre år senare får vi nästa EP från singer-songwritern – och det låter minst lika bra denna gång.

2016 var första gången man hörde något med Marlene Oak (Amanda Eklund). Det var då hon släppte debut EP:n Head held high som hon valde att spela in live och där finns några riktiga guldkorn. Sedan dess har vi bland annat fått singeln Slip away som dock inte får plats på Silver moon.

Den nya plattan innehåller fem spår.

  1. Silver moon
  2. How can I move on
  3. In the evening
  4. Everyone
  5. Come home

Det är cool och liter annorlunda musik som Marlene Oak ger oss på. Hon har inspirationer från klassiska artister som Bob Dylan, Jeff Buckley, Joni Mitchell, Nina Simone, Janis Joplin, Johnny Cash, Pete Seegers, Neil Young och Muddy Waters. Då får vi någon folkrock/blues/americana av Stockholmstjejen.

Om man jänför med debuten så känns det som om Silver moon-EP:n låter lite bättre. Det är ett lite bättre sound även om det inte fanns mycket att klaga på 2016 heller.

Det är dock inget tal om någon överproduktion. Marlene Oak känns fortfarande äkta och hon lägger ned sin själ i de här låtarna. Det hörs inte minst i How can I move on som har en sådan känsla att man får gåshud. Det får man även när man drar i gång In the evening som har allt som krävs för att bli en framtida klassiker.

Att Marlene Oak ligger inne med en lite småraspig röst gör att man fastnar direkt. Sedan gör gitarrsoundet sitt. Kombinationen blir smått magisk och då får vi flera låtar som hade kunnat platsa på soundtracket till valfri Quentin Tarantino-film … Marlene Oak har ett litet sådant retrosound som Tarantino brukar välja i sina filmlåtar – och då får vi en kalasbra platta i Silver moon.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Broken Door - Slowly Breathe
Föregående inlägg

Slowly breathe - en ny skön låt från Broken Door

Velvet Insane - Velvet Insane
Nästa inlägg

Ett skönt rock 'n' roll-album av Velvet Insane

Senaste om Marlene Oak