En ny kanonplatta av The Sensitives!

Oh!

Detta har man längtat efter!

Det är The Sensitives som släpper en ny kanonplatta som är fullmatad med ska, punk och rock ’n’ roll!

4/5

Artist:
THE SENSITIVES
Albumtitel:
PUNCH
År:
2020
Genre:
PUNK, SKA
Skivbolag:
THE SENSITIVES

Det har nu gått tre år sedan The Sensitives släppte den finfina plattan Love songs for haters och de är totalt framme vid sin femte fullängdare.

 • Poetry as hollow as it can be ‎(2011)
 • Boredom fighters ‎(2013)
 • Dogs on the run (2015)
 • Love songs for haters (2017)
 • Punch (2020)

Det blir 13 låtar på Punch – och det kommer att bli en härlig åktur med The Sensitives. Det kommer att bjudas både på fart och ett sjuhelsikes gung.

 1. Pissed
 2. Never going home
 3. Life and death
 4. God knows (nothing about us)
 5. Punch
 6. Better than this
 7. Tonight ain’t coming back
 8. It’s vegan to eat the rich
 9. Fairy dust
 10. War
 11. Don’t follow the blind
 12. Lonely
 13. Don’t let me wait

The Sensitives bjuder verkligen på något extra med sina plattor. De hamnar inte i samma spår hela tiden utan man har knappt en aning om vad de ska komma med från låt till låt. Det man egentligen bara vet är att det kommer att bli en låt som är mer ska, mer punk, mer rock ’n’ roll eller mer folkpunk.

En sak som man dock defentivt vet är att det kommer att låta bra! Man vet också att det kommer att spruta energi ut ur högtalarna.

Så när låter de som bäst? Är det när det blir mer ska? Är det när det blir mer rock ’n roll? Svaret blir att det är variationen som gör att man verkligen fastnar för The Sensitives.

Det spelar liksom ingen roll vilken väg de tar när de gör sina låtar för det blir bra varje gång. Då blir det också som så att det är dagsformen vad som avgör vad man helst vill höra och om man vill knyta näven eller bara stampa med takten.

Fast visst är man lite svag för ska … och för rock ’n roll … och för punk … ja, ni förstår. Det är bara till att låta hela plattan snurra på för här finns en jävla massa godbitar.

Topp tre när detta skrivs sent en lördagsnatt? Pissed, som har ett sjuhelsikes gung samtidigt som den är ilsken, rock ’n’ roll-stänkaren Never going home och den catchiga Punch. Fast detta är verkligen en urstark platta och man får inte missa någon låt.

Vem vill inte höra hästjazzvibbarna i It’s vegan to eat the rich eller War växa fram och fullständigt explodera i en makalös allsångsrefräng?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bleachers får fint sällskap på nya videon ...

Nästa inlägg

Här är Faith & Scars debutplatta

Senaste om The Sensitives