Nytt singelsläpp från punkgänget The Sensitives

Under året har The Sensitives skickat ut singel efter singel.

Nu är det dags för det fjärde släppet.

Vi får War – och det är en riktigt skön punkrocklåt.

4/5

Artist:
THE SENSITIVES
Album:
WAR (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
THE SENSITIVES

Det har snart gått tre å sedan den senaste fullängdaren från falupunkbandet The Sensitives. Nu är de dock på gång med en uppföljare till Love songs for haters och under året har de skickat ut fyra singlar där den senaste är alldeles purfärsk: War.

Blandrasjycken – de bjuder ju på punk, rock ’n’ roll och ska – väljer denna gång att gå mer i rock ’n’ roll-spåret. Det blir rock ’n’ roll med någon dos punk. Och som vanligt så låter det bra när Martin Hjertton, Paulina Hjertton och Magnus Gunnerfeldt fyrar av vad de har i den nya låten War.

Det blir bra fart, bra gung och inte minst så blir det en riktigt vass allsångsrefräng där man mest vill skrika ut ”there’s gonna be a war!”

Tidigare i år har vi även fått Kill you another day, Punch och Life and death. Här är det Punch som sticker ut. Det är en ruskigt skön låt som även den går lite mer i rock ’n’ roll-spåret även om punken givetvis även finns här. Punch är en riktigt catchig sak.

Life and death är en punkrockstänkare och det är Paulina Hjertton som tar hand om mikrofonen. Det är som om energin sprutar ut ur högtalarna när den låten kickar in!

The Sensitives nya album, deras femte, är tänkt att släppas i november.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är en strålande platta från Gerry Cinnamon

Nästa inlägg

Great News bryter igenom alla gränser

Senaste om The Sensitives