Ny platta och ny sångare för Teenage Wrist

Teenage Wrist är tillbaka med en ny platta.

Det låter dock inte riktigt som förr – för nu är det gitarristen Marshall Gallagher som har tagit över som sångare.

4/5

Artist:
TEENAGE WRIST
Albumtitel:
EARTH IS A BLACK HOLE
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, EMO, ROCK
Skivbolag:
EPITAPH RECORDS

Det var 2018 som det alternativa rockbandet, från Los Angeles, Teenage Wrist släppte debutalbumet Chrome neon Jesus. Då var det Kamtin Mohager som var sångare, men han valde att lämna bandet under slutet av 2019.

Teenage Wrist hade dock lösningen i bandet och Marshall Gallagher tog hand om sången – och han gör det riktigt bra på de här tio låtarna.

  1. Squeeze
  2. Taste of gasoline
  3. New emotion
  4. Yellowbelly
  5. Silverspoon
  6. Wear you down
  7. High again
  8. Wasting time
  9. Earth is a black hole
  10. Stella

Med en titel som Earth is a block hole – underbart! – kan man ju tänka sig att det är en nattsvart platta. Visst, vissa låtar är ju inte direkt något som gör oss glada och när Gallagher sjunger ”Stomp me out // I’m burning red but now I’m done // It’s a symptom of growing up // I can’t help but feel that we’re all fucked” så känns det ju som om man befinner sig i totalt mörker.

Även soundet är ganska mörkt, men en låt som Taste of gasoline känns ganska glad trots titeln. Soundet är någon modern och hyfsat trallvänlig emo. Det gör liksom ingenting att Teeage Wrist sjunger ”I guess we’re born to die” …

Annars är det Yellowbelly som är den absoluta höjdpunkten på albumet. Jag menar vem vill inte sjunga med när ”dancing around the corpse’s ashes” strömmar ut ur högtalarna …

Det är en stark platta som trots allt det mörka är lättlyssnad. Det alternativa rock-, shoegaze- och emo-soundet gör att man fastnar för det redan efter en lyssning. Sedan finns det ju hopp om något bättre också. Allting blir ju bra till slut.

Topp tre? Yellowbelly, Wasting time och Wear you down.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Blossoms ger oss en härligt glad platta

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag med Mikey And His Uke ...