The Red Fuze är tillbaka med en smäll!

Det har varit tyst runt The Red Fuze ett tag.

Men nu är de tillbaka – och de är tillbaka med en riktigt fet singel.

Vi får She’s fine.

5/5

Artist:
THE RED FUZE
Album:
SHE’S FINE (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK

Skivbolag:
THE RED FUZE

Det senaste man hörde från The Red Fuze var med den finfina EP:n Moonlight drive som släpptes under början av 2017.

Men efter det tystnade musiken. Fast det vara bara tillfälligt och nu gör de comeback.

Randy Wild:

– Jag och Raimond möttes upp efter ett längre uppehåll och skrev/spelade in denna i hans vardagsrum och hela sessionen var klar på någon timme. Jag testade att spela in sång i efterhand i mer kontrollerad miljö, men vi valde att köra på den sången vi la från första början. Det var en väldigt enkel process och vi kände en glädje igen som var ny på något sätt, båda har vuxit med åren vi lirat ihop och kände att fan, vi kanske borde köra igen och släppa en singel.

Tvåmannabandet, Randy Wild och Raimond Raio Geezer, är alltås tillbaka med ny musik och det låter bättre än någonsin!

– She’s Fine är inspirerad av Bonnie and Clyde-liknande scenarion där en outlaw möter en vacker kvinna som i själva verket är värre än han själv. Tänker en Quentin Tarantino-scen vid ett motell i en snygg gammal amerikansk kärra eller på en hoj. Man vet ju aldrig i verkliga livet vem man möter och vem personen egentligen är.

She’s fine är en sådan där låt som biter sig fast som en fästing och låten hamnar på repeat samtidigt som man både spelar luftgitarr och lufttrummor …

Gunget som The Red Fuze får till på den här låten är otroligt skönt. Lägg till att de bjuder på ett soft, småstökigt och bluesigt garagerocksound så är detta en fullträff.

– Vi planerar helt klart att göra en ny EP. Jag hade gärna sett ett album, men vi får se vad grabbarna säger och känner och hur vi ska gå tillväga. The Red Fuze is back again och vi planerar en comeback, men när jag tänker på det så är den redan här! Och det känns väldigt jävla kul!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Royal Prospect fixar en skön sommarlåt

Nästa inlägg

Mackan n Matthew bjuder på en pärla till singel

Senaste om The Red Fuze