Refused bjuder på ett jävla ös som vanligt

Ett år efter albumet War music är Refused tillbaka.

De är tillbaka med EP:n The malignant fire – och som vanligt är det ett jävla ös!

4/5

Artist:
REFUSED
Albumtitel:
THE MALIGNANT FIRE (EP)
År:
2020
Genre:
HARDCORE, PUNK
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, SPINEFARM RECORDS, SEARCH AND DESTROY RECORDS

När Refused, som bildades i Umeå 1991, släppte War music var det deras andra platta sedan återföreningen 2012 – och det är en ruskigt vass platta som har både drag och ös.

  • This just might be the truth (1994)
  • Songs to fan the flames of discontent (1996)
  • The shape of punk to come (1998)
  • Freedom (2015)
  • War music (2019)

Nu är det alltså dags för mer musik från hardcoregänget. Det blir en låt som vi känner igen sedan den senaste plattan och fyra nya låtar.

  1. Malfire
  2. Born on the outs
  3. Organic organic organic (Go fuck yourself)
  4. Faceless corporate violence
  5. Jackals can’t be bothered to dream

Refused väljer att skicka ut Malfire som förstaspår. Den låten finns med på War music – och den är fortfarande alldeles grymt bra! Det är knappast den tyngsta låten som Refused har gjort, men vilket gitarrsound och vilken groove de ger oss när vargen står för dörren … När låten sedan exploderar … ja!

EP:n är fullmatad med energi. Refused känns verkligen kompromisslöst och ilsket och de kör på med sin metal/hardcore rakt in i väggen utan att trycka på bromsen vid ett enda tillfälle. Jag har inga som helst problem med att sitta bredvid, inte när man får en låt som Born on the outs. Här blir det ett lite mörkare sound. Det är dock samma Refused-ös även om låten växlar tempo.

Det är energi hela vägen, det är drag hela vägen och det enda tråkiga med Refused denna gång är att allt tar slut efter 15 minuter …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Fredrik Furu ger oss ett soundtrack för 2020

Nästa inlägg

Magic Dance är tillbaka - med ett annorlunda sound

Senaste om Refused