H.E.A.T smäller till med en kanonplatta

Summeringen av H.E.A.T-plattan Into the great unknown blev kort och gott: Det här var jäkligt bra.

Nu är uppföljaren här – och då återvänder hårdrocksbandet lite mer till sitt tidigare sound och det låter det ännu bättre!

5/5

Artist:
H.E.A.T
Album:
H.E.A.T II
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
GAIN

Historien om H.E.A.T dateras bakåt i tiden till 2007 och sedan dess – efter en del förändringar i line-upen – har det blivit sex album.

 • H.E.A.T (2008)
 • Freedom rock (2010)
 • Address the nation (2012)
 • Tearing down the walls (2014)
 • Into the great unknown (2017)
 • H.E.A.T II (2020)

Att H.E.A.T brukar skicka ut bra album vet man sedan tidigare, men med Into the great unknown trodde man kanske att bandet hade peakat eftersom det är ett kanonalbum.

Så är det inte.

Albumet H.E.A.T II är precis lika bra. Äh, den nya plattan är ännu bättre!

 1. Rock your body
 2. Dangerous ground
 3. Come clean
 4. Victory
 5. We are Gods
 6. Adrenaline
 7. One by one
 8. Nothing to say
 9. Heaven must have won an angel
 10. Under the gun
 11. Rise

H.E.A.T bjuder på elva arena rock/glammetal/melodiska hårdrocks-låtar. Det känns lite småtungt. Det går lite mer åt det tyngre hållet än åt det Frontiers-melodiösa hållet som det var på den förra på plattan.

Det är rätt väg att ta. Det låter skitbra i låt efter låt. Bandet har tagit några kliv tillbaka mot hur de lät på Address the nation och de har själva sagt att som de låter på H.E.A.T II är hur de skulle ha velat låta om detta var deras debutalbum 2020.

Det är lätt att förstå det för vilka låtar H.E.A.T bjuder på. Redan efter de tre första spåren Rock your body, Dangerous ground och Come clean är man totalt såld – och då kommer ändå mycket det mer!

Det är elva kanonlåtar med ett snuskigt skönt sound här. Det är feta trummor, snygga gitarriff och sångaren Erik Grönwall är lika bra som alltid. Det låter så jäkla bra när H.E.A.T ligger och balanserar mellan att bli tunga och mer melödiösa. De ligger rätt hela tiden.

Topp tre? Come clean, Dangerous ground och We are Gods. Fast det känns nästan löjligt att välja ut några låtar från den här grymma plattan!

H.E.A.T
Erik Grönwall (sång)
Dave Dalone (gitarr)
Jimmy Jay (bas)
Jona Tee (keyboards)
Crash (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vilken jäkla solodebut, Biff Byford!

Nästa inlägg

Låtar som säkert vilar på ett fantastiskt slide-spel

Senaste om H.E.A.T