Jakob Samuel släpper soloplattan CoExist

Det har gått tre år sedan The Poodles kastade in handduken.

Nu släpper sångaren Jakob Samuel en riktigt skön soloplatta i CoExist.

4/5

Artist:
JAKOB SAMUEL
Albumtitel:
COEXIST
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
NINETONE RECORDS

Jakob Samuel var med och gjorde en del fina album tillsammans med glamrockbandet The Poodles, men numera handlar det om en solokarriär för sångaren – och det fungerar hur bra som helst …

  1. Every minute every hour
  2. Stand by you
  3. One last time
  4. Hey brother
  5. Fast lane
  6. End of days
  7. Blame it on love
  8. Freak
  9. Ghost
  10. Home

Jag känner en otrolig stolthet och glädje över CoExist och en stor tacksamhet över att få jobba med begåvningar som Samuel Waermo, Kaj Pousar och Stefan Glaumann som i min värld är hantverkare i högsta divisionen.

Jakob Samuel

CoExist är en platta som handlar om de utmaningar som mänskligheten står inför: Att hitta vägar att samexistera med djur, natur och andra människor om utrymme, resurser, vatten och mat. Det handlar också om att hitta sig själv och hitta en balans med familj, vänner och arbete.

Exempelvis så är sistaspåret Home en reflektion över de stora miljöutmaningar som väntar. Jakob Samuel presenterar sina tankar i ett rock ’n’ roll-format och det är en sjuhelsikes skön rocklåt – där det finns plats för nyckelharpa – med en refräng som fastnar så fort man hör den första gången. Lägg till extremt sköna gitarriff så är den här gamla singeln, som släpptes för ett par år sedan, riktigt bra.

Albumet kickar annars i gång med en fet rocker. Det är Every minute, every hour där Samuel och de andra musikerna rockar ordentligt. Det är hårdrock med en ultracatchig refräng! Låten handlar om en resa från mörker och destruktivitet till hopp och medvetande.

Även Hey brother är en ganska tung sak. Det är en låt med någon mäktig känsla där Samuel reflekterar över en del människors skrupelfria och besinningslösa framfart i sitt utnyttjande av andra människor, djur och natur.

Stand by you börjar tungt, men Samuel vrider till den så att det går från en hårdrocksinledning till mer melodiös rock. Ja, det blir nästan en powerballad när Samuel sjunger om välsignelsen att kunna dela sitt liv med någon som förstår dig och som känner din historia. Du vet om att du inte står ensam när det blåser.

Jakob Samuel är fasiken smått mästerlig när det kommer till att göra lite lugnare låtar. Det är onekligen då som man höjer volymen på stärkaren lite extra. Lyssna bara på One last time eller End of days … magi!

Fast man blir knappast på dåligt humör när Freak eller Ghost kickar i gång …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här kommer en glad upptempolåt med Skurklandet

Nästa inlägg

Eterisk drömpop med Ruby Haunt

Senaste om Jakob Samuel