Stephen Cranes härliga klassiker släpps på cd

Att skriva om en gammal platta som släpps som en reissue känns kanske lite onödigt.

Fast eftersom man inte hade koll på den då så … här är Stephen Crane med Kicks.

4/5

Artist:
STEPHEN CRANE
Albumtitel:
KICKS (RE-ISSUE)
År:
2021
Genre:
AOR
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Är du ett fan av gammal AOR så är den här gamla plattan från 1984 något alldeles extra.

Under 1970-talet fanns Stephen Crane med i ett band som hette Baby och han skulle även få möjligheten att släppa en soloplatta. Den plattan var Kicks.

  1. Headed for a heartbreak
  2. Joanne
  3. Kicks
  4. All my love
  5. Victim of love
  6. I can’t wait
  7. Back on my feet again
  8. I’ll take care of you
  9. Sooner or later
  10. Crying don’t look good on you

Det var inte några dåliga herrar som Crane lyckades få med sig på plattan heller. Steve Lukather finns med på gitarr, ja hela Toto-gänget finns med inklusive trummisen Jeff Porcaro. Här finns även Richard Page (Mr. Mister, Pages) och Tom Kelly (I-Ten, Van Stephenson, Survivor) plus Duane Sciacqua, Joey Brasler och Ray Pannell med flera.

Med det sagt så kan man räkna ut att Stephen Crane ger oss gitarrdriven AOR på sin gamla platta. Det är verkligen klassisk AOR och det är hur kul som helst att ha hittat en sådan här platta så många år efter att den släpptes för första gången – inte minst med tanke på att Kicks är en urstark platta där varenda låt är grymt bra.

Här finns Joanne, Headed for a heartbreak, Back on my feet again – där Steve Lukather bjuder på ett härligt gitarrsolo – och I’ll take care of you. Här finns också de fina balladerna Victim of love och Crying don’t look good on you.

Det kan kännas lite märkligt, men Kicks släpptes aldrig på cd, men nu gör AOR Heaven det och den remastrade versionen kommer endast att finnas på deras webbutik där upplagan kommer att stanna på 500 exemplar.

Gillar du klassisk AOR så är det ingenting att fundera på. Det är bara till att hugga denna fantastiska platta med en gång.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Denna gång lyfter det lite extra för Issa

Nästa inlägg

Indifferent överraskar med sin debut Nocturnal thoughts

Senaste om Stephen Crane