Ny skön platta från Robert Jon & The Wreck

2020 släppte Robert Jon & The Wreck den ursköna plattan Last light on the highway.

Förra året det amerikanska bandet tillbaka med Shine a light on me brother.

4/5

Artist:
ROBERT JON & THE WRECK
Albumtitel:
SHINE A LIGHT ON ME BROTHER
År:
2020
Genre:
BLUES, ROCK, SOUTHERN ROCK, COUNTRY
Skivbolag:
ROBERT JON MUSIC

Rockbandet Robert Jon & The Wreck, som kommer från Orange Country i Kalifornien, drog i gång 2011. Det tog dem bara sex månader för att både hinna dra ut på en turné och släppa sin debutplatta Fire started.

Bara två år senare vann de kategorin som bästa liveakt vid Orange County Music Awards.

Det är lite häftigt hur snabbt det kan gå – och snabbt gick det mellan Last light on me och Shine a light on me. Det är bara något i stil med 15 månader mellan de två albumen.

  1. Shine a light on me brother
  2. Everyday
  3. Ain’t no young love song
  4. Chicago
  5. Hurricane
  6. Desert sun
  7. Movin’
  8. Anna Maria
  9. Brother
  10. Radio

Robert Jon & The Wreck har dock inte haft för bråttom. Det blir återigen en härlig platta där de blandar blues och southern rock med country och rock ’n’ roll.

Det blir också – precis som senast och det är ju samma line-up med Robert Jon Burrison, Henry James, Warren Murrel, Steve Maggiora och Andrew Espantman – en soulkänsla i de här låtarna.

Titelspåret Shine a light on me brother sparkar i gång den här skivan och då blir det blues och soul när Roberrt Jon & The Wreck gör en låt där de har inspirerats av covid-19-pandemin och sedan radar de upp kanonlåtar – och efter en lyssning känns det konstigt att det här bandet mer eller mindre är okänt i Sverige.

Topp tre? Ain’t no young love song, som har en klassisk rock-känsla över sig, Chicago, som både är soulig och som har en gospelskänsla, samt den lugna och känslosamma Hurricane. Anna Maria är även det en höjdare. Här blir det en låt om en relation som är fördömd. Brother får man inte heller missa.

Robert Jon & The Wreck
Robert Jon Burrison
(sång, gitarr)
Henry James (gitarr)
Warren Murrel (bas)
Steve Maggiora (keyboards)
Andrew Espantman (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det doftar 1980-tal över Tony Mitchells senaste platta

Nästa inlägg

The Weeknd har blivit en ny favorit

Senaste om Robert Jon & The Wreck