Jade Jackson har aldrig låtit bättre

När Jade Jackson släppte sin debutplatta för ett par år sedan blev man lite extra nyfiken eftersom det var Mike Ness som var hennes mentor.

Nu är Jackson tillbaka med uppföljaren.

Vi får Wilderness.

5/5

Artist:
JADE JACKSON
Album:
WILDERNESS

År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ANTI

Historien om Jade Jackson och Mike Ness (Social Distortion) handlar egentligen om att Ness fru är vän med Jacksons mor. Det var lite så det började med samarbetet på debuten.

När man pratar om Ness så tror man att det handlar om punkmusik även om han har varit och fingrat en del på Johnny Cash-låtar. Det var också punkmusik som Jackson växte upp med.

Fast när Jackson gör sin musik handlar det dock om något helt annat. Det handlar om country.

Det var Ness som producerade debutalbumet Gilded och han är tillbaka som producent här. Och det finns liksom ingen anledning att ändra på det med tanke på hur bra den första plattan är.

 1. Bottle it up
 2. City lights
 3. Don’t say that you love me
 4. Multiple choice
 5. Now or never
 6. Tonight
 7. Dust
 8. Long way home
 9. Loneliness
 10. Wilderness
 11. Shiver
 12. Secret

På det här albumet blir Jade Jackson mer personlig än tidigare. Man förstår lidandet efter olyckan där man inte visste om Jackson någonsin skulle kunna gå igen. Hon återhämtade sig dock. Dessutom har Jackson nästan varit beroende av värktabletter (efter olyckan), hon har åkt på en depression och det har varit ätstörningar. Jackson var på gränsen till att bli självmordsbenägen.

Because of my depression I didn’t like myself, so I couldn’t possibly imagine someone else liking what I created. But even that couldn’t stop me from writing, and songwriting remained my therapy through it all.

När Jackson blir så personligt så blir det också bra. Soundet är ungefär detsamma som på debuten. Det är någon modern popcountry, men det finns också någon låt med lite mer punkkänsla och det finns låtar som blir mer melankoliska.

Det blir väldigt bra och Jackson tar ytterligare något steg uppåt om man jämför med debuten.

Jade Jackson har faktiskt aldrig varit bättre än så här!

Topp tre? Shiver, Multiple choice och Secret … och Bottle it up och Wilderness.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Käftsmäll bjuder på käftsmäll nummer 2

Nästa inlägg

Ett smakprov på Gundersens platta ...

Senaste om Jade Jackson