Premiär! Little Stream släpper sin debutsingel

Det är dags för Little Stream att presentera sig.

De gör det med den härliga debutsingeln Looks like rock ’n’ roll som har premiär på Rockfarbror i dag.

Little Stream. Foto: Pressbild

Det var under covid-19-pandemin som Stockholmbaserade Little Stream bildades av vännerna Anna Svensson Rova (sång, gitarr), Johan ”Jussi” Kalla (trummor) och Elin Tannerdal (bas). Strax efter hoppade även gitarristen Johan Johansson in i bandet.

Och under de första åren handlande det om att skriva och göra demolåtar. Under 2023 var Little Stream – namnet kommer från älvarna som är blodsystemet i landets nordligaste ände och där (Malmfälten) bandet har sina rötter – redo för att ta nästa kliv och de spelade in sitt debutalbum

Nu är det dags för Sverige och världen att få höra vad bandet har gjort – och Rockfarbror har äran att få köra en premiär av debutsingeln (och videon) Looks like rock ’n’ roll.

Och Little Stream presenterar sig på bästa sätt. De bjuder på en varm, skön och nostalgisk indierock/americana-låt. Gitarrsoundet och Anna Svensson Rovas känslosamma sång sticker ut – och texten, låten handlar enligt bandet om ”hur vi vill se oss själva och verkligheten sällan överensstämmer, om hur ofta vi låtsas att vi har koll på läget när vi egentligen bara är en hårsmån från de barn vi alltid varit”, är fin så det är fasiken svårt att sluta lyssna!

Let it go
the stream is strong
it keeps dragging you along
oh, it’s all show
sounds like kids but looks like rock ’n’ roll
oh, honey I don’t know
how to let it go

Little Stream

Looks like rock ’n’ roll släpps den 26 april och debutplattan släpps i september.

Little Stream
Anna Svensson Rova
(sång, gitarr)
Elin Tannerdal (bas)
Johan Johansson (gitarr)
Johan ”Jussi” Kalla (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett mästerligt album av Taylor Swift

Nästa inlägg

evelyne går på knock med nya plattan!