Grant-Lee Phillips ger oss Widdershins

Singer-songwritern Grant-Lee Phillips är tillbaka med en ny platta.

Och för den som gillar americana så är Widdershins definitivt en höjdare.

4/5

Artist:
GRANT-LEE PHILLIPS
Albumtitel:
WIDDERSHINS
År:
2018
Genre:
ROCK, SINGER-SONGWRITER
Skivbolag:
YEP ROC RECORDS

Under 1990-talet var Grant-Lee Phillips frontfigur för bandet Grant Lee Buffalo, men amerikanen Phillips valde snart att satsa på en solokarriär och sedan dess har han hunnit släppa ni plattor.

 • Ladies’ love oracle (2000)
 • Mobilize (2001)
 • Virginia creeper (2004)
 • Nineteeneighties (2006)
 • Strangelet (2007)
 • Little moon (2009)
 • Walking in the green corn (2012)
 • The narrows (2016)
 • Widdershins (2018)

Grant-Lee Phillips är lite småcool på det sätt att han bjuder på lite vad han känner för. Det kan vara allt från country till 1980-talscovers. Den gemensamma nämnaren är att Phillips alltid får till det på ett bra sätt.

Det är ingen skillnad på det senaste albumet där Phillips ger oss ett americanaalbum med känslosamma låtar. Det är också det som han är bäst på.

 1. Walk in circles
 2. Unruly mobs
 3. King of catastrophes
 4. Something’s gotta give
 5. Scared stiff
 6. Miss Betsy
 7. The wilderness
 8. Another, another, then boom
 9. Totally you gunslinger
 10. History has their number
 11. Great acceleration
 12. Liberation

På Widdershins har Phillips valt att jobba tillsammans med basisten Lex Price och trummisen Jerry Roe. De spelade in plattan live på fyra dagar! 2018 är det väldigt bra jobbat …

Phillips har tittat på hur det ser ut i världen när han har skrivit sina låtar. Han undrar vad tusan det är som händer och sedan sätter han ihop en kalasplatta.

Phillips sårbara, känslosamma röst har alltid varit en av hans styrkor. Det är samma sak på Widdershins som inleds med den fantastiska Walk in circles. Det är akustisk låt som man inte kan lyssna tillräckligt mycket på.

Här finns också Miss Betsy som även det är en akustisk låt med ett skönt gung, The wilderness är lite snabbare och vi får ett lite maffigare sound, men det är nog när Phillips ger oss en lite lenare americana som han låter allra bäst. Han ger oss det bland annat på Another, another, then boom, History has their number och Totally your gunslinger.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Our Lady Peace reser sig ur askan ...

Nästa inlägg

En purfärsk blixterskön indierockpärla!

Senaste om Grant-Lee Phillips