Ny singel med Höglind – gör soulpop på svenska

Hildur Höglind är tillbaka med en ny singel.

Då överraskar Blekingetjejen med att lämna engelskan för att göra pop på svenska.

3/5

Artist:
HILDUR HÖGLIND
Albumtitel:
KARAOKE (SINGEL)
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
HILDUR HÖGLIND

Nu är det inte första gången som Hildur Höglind överraskar när hon släpper ny musik. Om låten Steal hear away, som släpptes för några år sedan, är en avskalad poplåt som går åt folkrockhållet så är låten Mayday, som släpptes under 2020, mer elektronisk pop.

Även denna gång blir det elektronisk pop.

Ja, det är till och med lite discokänsla över Karaoke. Fast det största skillnaden är väl att Hildur Höglind nu lämnar det engelska språket för att göra en låt på svenska – och det fungerar. Hon har dock gjort det tidigare. En låt på EP:n Take off var på svenska.

Karaoke är en låt som det doftar 1990-tal över och tankarna far åt Lisa Nilsson-hållet. Ni vet, Lisa Nilsson som hade hits med Himlen runt hörnet och Varje gång jag ser dig. Höglind ger oss den typen av soulpop 2021 och de där discotrummorna lockar verkligen till lyssning …

Hildur Höglind släpper en poplåt på svenska. Foto: Pressbild

Du och jag är karaoke
Vi vet redan hur det låter

Hildur Höglind

Låten skildrar en relation som bara börjar om och fortsätter. Är det verkligen så smart att försöka igen när vi redan vet hur det kommer sluta? Den frågan ställer sig Hildur som kommer att fortsätta att släppa ny musik under 2021 och det kommer att bli låtar på såväl svenska som engelska.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Topaz - ett jättefint album av Israel Nash

Nästa inlägg

En grym punkplatta av DeeCRACKS

Senaste om Hildur Höglind