Hildur Höglind skickar ut en nödsignal …

Det är inte varje dag som det dyker upp ny musik från Blekinge …

Men här har ni en riktigt vass poplåt – och det är givetvis Hildur Höglind som ligger bakom Mayday.

4/5

Artist:
HILDUR HÖGLIND
Album:
MAYDAY (SINGEL)
År:
2020
Genre:
POP
Skivbolag:
DIAMOND CLUB

Hildur Höglind har tidigare hunnit med att släppa en del singlar och EP:s. Det är dock singeln Steal her away som har etsat sig fast hos en annan.

Fast hon har gjort mer än så och Further away är en annan låt som är värd mer uppmärksamhet. Båda låtarna finns med på Höglinds EP Take off som hon släppte under 2019.

Nu är Johannishustjejen, som numera bor i Chicago, tillbaka med en ny låt. Om Steal her away är lite mer avskalad – pop som som går mer åt folkrockhållet – så är det mer av allt med Mayday. Nu blir det elektroniskt pop – precis som Höglinds senare singlar – och då får man en del Robyn-vibbar. Det är ett ganska soft sound, med ett tungt dancebeat, som går i ett skönt mellantempo. Det blir inte mindre skönt när Höglind lägger in lite franska i texten …

Så här säger hon om den nya låten:

Mayday är en intensiv och poppig låt om att vara ute på djupt vatten med någon som man vill, men inte kan lita på. Någon som manipulerar och leker med en. Pipen i introt är morsekod för SOS (• • • – – – • • •) och symboliserar att man har en emotionell nödsituation. Några rader är på franska och efterliknar ett nödsamtal från havet, ordet mayday som nödord kommer nämligen från franskans m’aidez som betyder hjälp mig.

Maydays släpptes i går den 6 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt med Khymera och det är lika bra som vanligt

Nästa inlägg

Detta är det bästa hittills från Finnegan's Hell

Senaste om Hildur Höglind