4/5
Artist:
Hildur Höglind
Album:
Steal her away / Colour queen (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Instant Feel Recordings

Två sekunder! Sedan var man fast för Hildur Höglind

Tidigare under 2018 släppte Hildur Höglind femspårs-EP:n Poems.

Nu är hon redan tillbaka med två nya låtar – och den ena av dem kan man liksom inte skaka av sig hur mycket man än vill …

Alltså, nu vill man ju absolut inte bli av med Hildur Höglind. Det här är en minst sagt spännande artist från Blekinge och Johannishus som ligger ett par mil utanför Karlskrona.

2017 fick Höglind STIM-stipendiet, 2016 fick hon ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien och 2012 fick hon Lions Ungdomsmusikstipedium i Ronneby.

Höglind har också hunnit med att släppa två EP:s (Early och Poems), hon har spelat på festivaler och hon har turnerat i England där hon spelade tillsammans med The Lion And The Wolf och Sam Lyon. 22-åringen har onekligen hunnit med en hel del redan.

Nu är Hildur Höglind återigen aktuell med ny musik. Hon är aktuell med dubbelsingeln Steal her away/Colour queen.

Det tog exakt två (!) sekunders lyssning av Steal her away innan man visste att det här är något alldeles extra.

Det tog två sekunder för att det skulle fastna!

Isn’t she quirky and fun to be with

Doesn’t she make you smile

Even only through your thoughts

Isn’t she just what you sought

Det är de första textraderna i Steal her away. Lägg sedan till ett drömliknande och vackert indierocksound omrört med folkrock och en mjuk och vacker röst så får ni Hildur Höglind – och hon låter hur bra som helst.

Steal her away är en låt som skickar ut feel good-vibbar – det är glatt och poppigt – och det går liksom inte att låta den passera efter en lyssning. Det finns inte en chans. Den hamnar på repeat och får snurra på länge så att man lär sig texten och kan sitta och sjunga med i refrängen.

Den andra låten är Colour queen. Den låter annorlunda. Det är mer indierock och lite country, men det låter fortfarande bra. På något sätt får den här låten mig att tänka på Meredith Brooks (och låten Bitch) och på Alanis Morissette.

Den sätter sig inte lika snabbt. Det är i stället en låt som växer för varje lyssning.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny finfin singel från Magnus Lindberg!

Nästa inlägg

Ron Keel laddar om med Metal cowboy

Senaste om Hildur Höglind