4/5
Artist:
Magnus Lindberg
Album:
När sekunderna försvinner (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Playground Music

En ny finfin singel från Magnus Lindberg!

En svensk rockhjälte är tillbaka!

Det är ingen annan än Magnus Lindberg som är tillbaka med en ny låt.

Vi får När sekunderna försvinner.

Magnus Lindberg albumdebuterade 1976 och har har sedan dess släppt ett gäng med soloplattor. Det stora genombrottet för honom kom dock med den svenska supergruppen Grymlings som förutom Lindberg även bestod av Göran Lagerberg, Mikael Rickfors, Mats Ronander och Pugh Rogefeldt.

Fast Lindberg har en hel uppsjö med lysande låtar även som soloartist. Ljusterö, Peggy (Vad är du rädd för), Muren och Tårar över city är några kanonlåtar från honom.

Nu är Lindberg aktuell med en ny platta: Magnus Lindbergs skörd. Vi får ett första smakprov från den med låten När sekunderna försvinner – och det är en Magnus Lindberg som man känner igen. Han vårdar liksom sin egen tradition.

Ingen såg dig när du kom

Ingen bryr sig när du går

Har du alltid varit sån

En som ingen kan förstå

Det är svensk rockmusik med en folkrockinslag och Lindberg sjunger lika bra som alltid. Det sköna gunget finns här också. När sekunderna försvinner lär bli en ny svensk klassiker!

När man hör det här så inser man verkligen hur mycket man har saknat Lindberg. Nu blir det en vecka med Lindberg och Grymlings i högtalarna.

Den 18 maj 2018 kommer även plattan Magnus Lindbergs skörd att släppas och Lindberg släpper den med ett fullt band i ryggen. Dessutom är legendaren Kjell Andersson producent. Det blir Lindbergs första soloplatta på nio år.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

  1. Hallå där.
    En skiva med Magnus Lindberg känns alltid stort. Så underskattad under alla dessa år….Själv blir jag lycklig av ett livstecken från denne man. Fina låtar av en man med hjärtat på rätt ställe. Det finns för få Magnus L i denna värld!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det bästa på länge av Manic Street Preachers

Nästa inlägg

Två sekunder! Sedan var man fast för Hildur Höglind

Senaste om Magnus Lindberg