Diamante gör ingen besviken med platta nummer två

Tre år efter debuten var Diamante tillbaka med sin andra platta.

Hon gör definitivt ingen besviken med den här hårdrocksplattan …

4/5

Artist:
DIAMANTE
Albumtitel:
AMERICAN DREAM
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
ANTI-HEROINE

Den Los Angeles-baserade mexikanska-italienska-amerikanska rocksångerskan visade att hon är något alldeles extra när hon släppte debutplattan Coming in hot 2018. Det albumet gjorde att hon fick dela scen med band som Breaking Benjamin, Three Days Grace och Shinedown.

Fast det började redan innan dess för Diamante. Hon har rockat på sedan hon var tonåring och hon släppte sin debut-EP Dirty blonde som 18-åring.

Men nu är det alltså dags för 24-åringens andra fullängdare: American dream.

 1. American dream
 2. Ghost myself
 3. Serves you right
 4. Obvious
 5. Unlovable
 6. Wake up call
 7. UnFuCk yoU
 8. I love myself for hating you
 9. Iris
 10. Hopeless
 11. Obvious (Acoustic)

American dreams-albumet känns lite rockigare än debuten. Den känns lite tyngre. Ja, det känns faktiskt som om allting är lite bättre – och då är ändå debuten för tre år sedan en höjdare. Det är en jämn platta med bra låtar hela vägen.

Diamante väljer dessutom att göra en cover. Hon gör The Goo Goo Dolls fantastiska låt Iris. Hon väljer att göra den tillsammans med Breaking Benjamins sångare Benjamin Burnely – som hon också under flera år har turnerat med. Här blir det en lite tyngre version är originalet. Det låter kalasbra, men originalet är en 1990-tals klassiker och riktigt till de höjderna når inte den här duon – men det är inte långt bort.

Låtarna på albumet är Diamantes historier förpackade i en rock ’n’ roll-dress. Det är personliga berättelser, det är påhittade historier, det är bekännelser, det är hopp, det är misstag och brustna hjärtan. Diamante får med lite av allt.

Diamnte kickar i gång allting med den den energifyllda American dream och den där energin följer med plattan igenom – med något undantag då Diamante ger oss en lugnare låt.

Det går att dra paralleller mellan Diamante och Joan Jett. Diamante gör det själv med låten I love myself for hating you som är något av en hyllning till Joan Jett And The Blackhearts och deras låt I hate myself for loving you.

Topp tre? Serves you right, I love myself for hating you och Unlovable.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny lista: Carnal Agony-Wallin vill slakta en drake ...

Nästa inlägg

Aningen svårsmält metal-gryta

Senaste om Diamante