4/5
Artist:
Roth Brock Project
Album:
Roth Brock Project
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Ett finfint debutalbum, Roth Brock Project!

Roth Brock Project har släppt sitt finfina debutalbum Roth Brock Project. Vi får klassisk melodiös hårdrock inslaget i AOR. Vad mer kan man begära liksom?

Om du sätter ihop en vass sångare, Terry Brock (Giant, Strangeways, Giant) med en lika vass musiker, John Roth (Winger), så är det väl ganska självklart att det blir något bra av det. Släng dessutom in trummisen Scott Trammell så har du Roth Brock Project.

Brock och Terry träffades redan 2009 då de jobbade med Giants platta Promise land och det blev ett musikaliskt band mellan dem, men det dröjde tills det skulle bli ett ännu större samarbete dem emellan.

Du lär gilla Roth Brock Project om du gillar klassisk 1980-talshårdrock som hamnar i samma fack som Giant, Winger och Night Ranger. På debutalbumet finns elva väldigt bra låtar. Det är bra sång, gitarrerna är lysande och refrängerna sitter där hur bra som helst i låt efter låt.

 1. Young gun
 2. What’s it to ya
 3. Young again
 4. If that’s what it takes
 5. I don’t know why
 6. Distant voices
 7. We are
 8. Fighter
 9. My city
 10. Never givin’ up
 11. Reason to believe

Vissa låtar är aningen tyngre, om man nu kan kalla dem för det, andra är mer AOR. Alla är dock bra och variationen gör att plattan bara blir bättre och bättre.

Young again är en riktig pärla. Det är melodiöst som tusan.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mayer är tillbaka med en fantastisk singel

Nästa inlägg

Vilket grymt skönt gung, Royal Garden!