Into It. Over It. är tillbaka med en ny singel

Efter senaste albumet Standards från 2016 har det varit relativt tyst från Evan Weiss solo-projekt Into It. Over It.

Nu är man dock tillbaka med en ny singel, Living up to let you down, samtidigt som man offentliggör nya albumet Figure som släpps i september senare i år.

Artist:
INTO IT. OVER IT.
Albumtitel:
LIVING UP TO LET YOU DOWN (SINGEL)
Genre:
EMO, INDIE
Skivbolag:
BIG SCARY MONSTERS

I ett inlägg på Instagram skrev Weiss nyligen att han 2017 tog ett nödvändigt break för att “omvärdera sitt förhållande till musik”. Men inte bara det – Weiss tillägger att uppehållet var nödvändigt även för att omvärdera dennes personliga mål, vanor och relationer bland annat.

Uppenbarligen har det gett resultat; i en intervju med Alt Press berättar Weiss om hur han under en resa till Nashville återfick kontakten med en gammal vän, som enligt Weiss “ärligt talat mycket väl kan ha räddat mitt liv”. Upplevelsen gav honom även inspiration till den singel som nu gjorts tillgänglig för allmänheten.

Vanligtvis brukar Into It. Over It. betraktas som en ledande akt inom 2010-talets emo revival-våg, men Living up to let you down är snarare att betrakta som en mer straight forward altrock-låt med ett stadigt trumkomp och distinkta melodier – dock med en touch av emo, förstås.

På det nya albumet har Weiss dessutom samarbetat med trummisen och producenten Adam Beck, ett intåg som, vidare enligt Alt Press, har blåst liv i den kreativa processen. Weiss beskriver det som att “att starta ett band för första gången är en oslagbar känsla”.

Figure släpps den 18 september och Living up to let you down gör en onekligen sugen på mer.

Musikälskare med förkärlek för allt som är indie och alternativt - typ så. Fem album som jag håller kärt: Frightened Rabbit - Midnight organ fight, JAWS - The ceiling, The War On Drugs - A deeper understanding, American Football - LP3, The Killers - Hot fuss.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Shakedown Suzies bjuder på en partyplatta

Nästa inlägg

Det rockar skönt runt Kult Of The Skull God

Senaste om Into It. Over It.