Ett härligt coversprojekt av American Aquarium

American Aquarium har haft ett kul coversprojekt under 2021.

Och de gör verkligen finfina versioner av sina countryfavoriter på albumet Slappers, bangers & certified twangers, vol. 1 & 2.

4/5

Artist:
AMERICAN AQUARIUM
Albumtitel:
SLAPPERS, BANGERS & TWANGERS VOL. 1 & 2
År:
2021
Genre:
COUNTRY
Skivbolag:
LOSING SIDE RECORDS, THIIRTY TIGERS

Det var i maj som American Aquarium, med BJ Barham i spetsen, släppte Slappers, Bangers & certified twangers, vol. 1 – och nu kommer även del 2.

Det är plattor där American Aquarium har valt ut sina countryfavoriter från 1990-talet och på de två plattorna blir det totalt 20 låtar.

Slappers, Bangers & certified twangers, vol. 1:

 1. Queen of my double-wide trailer
 2. Some girls do
 3. I try to think about Elvis
 4. She’s in love with the boy
 5. John Deere Green
 6. Wild one
 7. Lost and found
 8. Down at the Twist and shout
 9. Heads Carolina, tails California
 10. Should’ve been a cowboy

Slappers, Bangers & certified twangers, vol. 2:

 1. Bubba shot the jukebox
 2. That ain’t my truck
 3. Independence day
 4. Nobody wins
 5. Strawberry wine
 6. Money in the bank
 7. Small town Saturday night
 8. Watch me
 9. No one else on earth
 10. Maybe it was Memphis

American Aquarium har genom åren gett oss någon blandning av rock, alternativ country och americana. När de nu väljer att göra covers på countrylåtar så väljer de att hålla sig till ett coutrysound på de här albumen och låtarna. American Aquarium har valt att behålla originalkänslan och då blir det fortfarande 1990-talscountry även med de här versionerna.

Nu är man knappast något expert på 1990-talscountry och flera av låtarna – där det är artister som Brooks & Dunn, Sammy Kershaw, Patty Loveless, Faith Hill, Mark Chesnutt, Deana Carter och Rhett Akins som har gjort dem – har man inte ens hört i originalversion, men det spelar ingen större roll.

American Aquarium brukar leverera och det gör de även gång. Det är ju låtar som Barham växte upp till och som betyder någonting för honom.

Visst, det är inget att dra under stol med att American Aquarium låter bäst när de gör sina egna låtar och när det blir mer alternativ country, american och rock på deras egna sätt, men detta är en trevlig samling countrylåtar.

Topp fem? Independence day (Martina McBride), Queen of my double-wide trailer (Sammy Kershaw), Some girls do (Sawyer Brown), Small town Saturday night (Hal Ketchum) och Heads Carolina, tails California (Jo Dee Messina).


Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Diskopunk är rockigare och punkigare än någonsin

Nästa inlägg

En riktigt fin platta från Heartland

Senaste om American Aquarium