En riktigt fin platta från Heartland

Det tog 14 år.

Men för någon månad sedan dök Heartlands uppföljare till Mind your head dök upp – och det är en grymt skön melodiös hårdrocksplatta.

4/5

Artist:
HEARTLAND
Albumtitel:
INTO THE FUTURE
År:
2021
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
ESCAPE MUSIC

14 långa år och inte någon ny musik. Ja, man trodde nog att det var över för Heartland, men bandet som bildades 1990 av Chris Ousey och Gary Sharpe skulle göra comeback och skicka ut sitt elfte album – fast någon Sharpe finns dock inte med här.

 • Heartland (1991)
 • Wide open (1994)
 • III (1995)
 • Bridge of fools (1997)
 • Miracles by design (1998)
 • When angels call (1999)
 • As it comes (2000)
 • Communication down (2002)
 • Move on (2005)
 • Mind your head (2007)
 • Into the future (2021)

Det blir 13 spår och det här är en enda stor buffé med finfina AOR/melodiösa hårdrocks-låtar – och sången från Chris Ousey är lika bra som den alltid är. Det spelar ingen roll i vilket projekt han är med i så gör han det alldeles lysande.

 1. A foreign land
 2. Caught up
 3. A living thing
 4. Giving it all away
 5. A dangerous game
 6. Climbing your wall
 7. Mouth to mouth
 8. Not guilty
 9. Bolt from the blue
 10. White lies
 11. Working for the man
 12. When the band plays
 13. Sleeping with lights on

Det är ett Heartland som man känner igen. Det är deras härliga melodiösa hårdrocks-sound och de varierar sig en del på de här 13 låtarna. Det blir inte bara klassiska AOR-låtar utan någon låt lutar över lite smått åt hårdrockshållet, någon annan blir mer progressiv rock och en tredje blir mer bluesig.

Albumet inleds med A foreign land och det är plattans absoluta höjdpunkt. Det är en grym låt som har allt från snygga synthslingor till tunga trummor och läckra gitarriff. Halva segern är liksom vunnen med den låten …

Caught you up ser till så att man fortfarande är fast. Det är en lite tuffare låt som skickar ut både FM– och Thunder-vibbar. Det är helt klart en bra låt, men A living thing är … grymt bra! Det är en softare låt. Ja, den gör sig hur bra som helst på en powerballad-lista för det är ett av de bästa spåren på Into the future.

Och det finns fler toppar här. Giving it all away är retro-AOR och ultracatchig! Det är liksom världsklass på detta! Hur i helsike har Ousey kunnat hålla inne på detta?!

Tro nu inte att det där är sista toppen på det här albumet för det är det inte. Gillar du AOR så hugg denna platta så fort du kan. Du lär knappast ångra dig …

Heartland
Chris Ousey
(sång)
Mike Slamer (gitarr, keyboards)
Barish Kepic (gitarr, keyboards)
Ged Rylands (keyboards)
Wayne Banks (bas)
David Anthony (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett härligt coversprojekt av American Aquarium

Nästa inlägg

Melton gör om Wonderwall till en poppunk-låt ...