4/5
Artist:
Telos Vision
Album:
Hold on (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Welfare Sounds & Records

En finfin debutsingel av Telos Vision

Telos Vision har skickat ut sin debutsingel.

Vi får Hold on – och det är något alldeles, alldeles extra med den här gitarrbaserade rockpärlan …

Mannen bakom Telos Vision är 23-årige göteborgaren Teodor Boogh som är ett år från sin universitetsexamen som gymnasielärare i filosofi och musik.

Musiken började han med redan som 13-åring då han började skriva låtar och som 18-åring drev han husbandsklubben Orleans. Där lyckades han engagera den svenska indieeliten och hans dåvarande band fick sällskap på scen av musiker från inga mindre än Graveyard, Hellacopters, The Soundtrack Of Our Lives och Slowgold.

Telos Vision listar The War On Drugs, The Beatles och Jonathan Wilson som några av sina favoriter. För en annan är det dock Oasis som man hör mest av på debutsingeln Hold on. Ta bort de stökiga gitarrerna och tänk singelbaksida-Oasis så känner du igen det. Dessutom ligger Boogh inne med en röst som inte ligger så jäkla långt ifrån Liam Gallagher.

Då blir också Hold on en fullträff. Det här är en debutsingel som man kommer att minnas länge. Det är ganska soft med ett suveränt skönt gitarrsound som får ta en stor och viktig plats. Man kan också få små Dire Straits-vibbar av detta.

Telos Vision väljer dock att skicka ut lite mer. På Hold on-singeln får vi dessutom låtarna Hard on you och My eyes – och gillar du Hold on så lär du gilla resten. Det är tre riktigt starka låtar som Telos Vision bjuder på. Det skulle faktiskt ha kunnat vara tre singlar … Det är samma stuk på alla tre låtarna. Det är soft rock med ett suveränt skönt gitarrsound från början till slut.

Och snart kommer det mer från Telos Vision. Ett debutalbum är planerat att släppas senare i år.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Abramis Brama vårdar musikarvet väl

Nästa inlägg

Captain Black Beard låter bättre än någonsin