Gitarrvirtuosen missade förstaplatsen …

När John Mayer släpper en platta toppar den Billboardlistan.

Med Paradise Valley brände han förstaplatsen.

Varför vet jag inte.

4/5

Artist:
JOHN MAYER
Album:
PARADISE VALLEY
År:
2013
Genre:
ROCK
Skivbolag:
COLUMBIA, SONY MUSIC

Många har burit på den där drömmen om att kunna spela gitarr. Sedan finns det dem som inte behöver drömma som John Mayer. Denna fantastiska gitarrist har dessutom gjort några av de bästa låtarna som finns.

På hans senaste album Paradise Valley, som var tvåa som bäst på Billboardlistan, låter det ungefär som det brukar – fast det är mer framträdande elektriska gitarrer.

Förstasingeln var Paper doll, en låt som det har snackats om ska vara Mayers svar på Taylor Swifts låt Dear John.

You’re like twenty-two girls in one
And none of them know what they’re runnin’ from
Was it just too far to fall?
For a little paper doll

John Mayer

Mayer tog hjälp av Katy Perry, som han hade ett förhållande med, när han skulle göra Who you love. Resultatet blev utmärkt. En låt som handlar om att acceptera vem du bli kär i. Återigen levererade Mayer en grym ballad.

Att inte Waitin’ on the day blev en superhit är förvånansvärt. Den har helt klart hitpotential och skulle kunna bli en riktig radiodänga. Det är albumets bästa låt och en av Mayers absoluta höjdare. Det är John Mayer när han är som bäst.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett kalasalbum, sedan lade bandet ned

Nästa inlägg

Smokin' hot! Payback's a bitch!

Senaste om John Mayer