Det doftar Toto över John Mayers nya låt

Ibland behöver man bara höra någon ny låt för att bli på bra humör.

Det är det man blir när man hör John Mayers smått magiska EP Last train home.

5/5

Artist:
JOHN MAYER
Albumtitel:
LAST TRAIN HOME (EP)
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
COLUMBIA RECORDS

Ja! John Mayer är på gång med en ny fullängdare. Den 16 juli släpper han Sob rock och man kan knappt hålla sig till dess.

 • Room for squares (2001)
 • Heavier things (2003)
 • Continuum (2006)
 • Battle studies (2009)
 • Born and raised (2012)
 • Paradise valley (2013)
 • The search for everything (2017)

Fast det behöver man inte heller göra för nu har han släppt en fyraspårs-EP som smakprov från den kommande plattan – och Last train home är alldeles strålande!

PÅ EP:n blir det tre låtar som John Mayer ha släppt som singlar tidigare: New light, Carry me away och I guess I just feel like.

New light släppte Mayer redan 2018. Det är hans softa rockmusik där man hela tiden sitter och lyssnar på gitarrsoundet … Det är ett ganska smooth sound som även skickar ut en del discovibbar. Dessutom får vi ett gott gung och en låt som det doftar sommar över.

Carry me away släppte Mayer förra året. Då gav han oss ett vykort från sommaren – med en låt som inte riktigt låter om det andra som finns i hans låtkatalog. Det är mindre gitarrer och mer keyboards. Visst, det känns konstigt att skriva det när det handlar om gitarrgurun Mayer. Fast det fungerar och det är lika välgjort som alltid. Det är en ganska lugn alternativ rock-låt där det inte finns mycket till bluesinflueser heller. Det spelar ingen roll. Mayer har hittat något annorlunda sound som ändå är Mayer.

I guess I just feel like släpptes även den under 2019, men redan året innan dess hade Mayer spelat den live. Det är en ballad och det är så soft och melankoliskt samtidigt som vi får ett gitarrsound som är från en annan planet.

Och så blir det alltså en ny låt: Last train home – och herre jössese så bra det låter. Det låter dessutom ganska annorlunda. Mayer ger oss en låt som det både doftar 1980-tal och Toto över. Samtidigt är det Mayers softa rock med hans grymt härliga gitarrlirande.

Så här ser låtlistan för Sob rock ut:

 1. Last train home
 2. Shouldn’t matter but it does
 3. New light
 4. Why you no love me
 5. Wild blue
 6. Shot in the dark
 7. I guess I just feel like
 8. Til the right one comes
 9. Carry me away
 10. All I want is to be with you

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mer "plugged in" när Myles Kennedy släpper nytt

Nästa inlägg

Rockande gitarrer – men svajig sång

Senaste om John Mayer