Rockande gitarrer – men svajig sång

Ambitiöst ex-bluesband som nu låter lite Stones och Black Crowes strömma genom sina musikaliska ådror.

Men …

3/5

Artist:
NO POSSESSION
Albumtitel:
THIRD TIME’S A CHARM
År:
2021
Genre:
RHYTHM’N’BLUES, ROCK
Skivbolag:
MELODIC PASSION RECORDS

Här har vi ett gäng som städat ut lejonparten av tidigare blues-uttryck i låtarna. Och i stället anas en god del Stones eller iallafall Richards/Woods gitarrhantering.

De mixar läckra slingor med yxhuggande ackordföljder, skarpt och även lite nydanande, pigga låtskapelser. Här finns inte övermäkta mycket Stones och Crowes, utan bandet tar plats för sig självt med ofta rätt bredbent rock av klassiskt snitt.

De har även ett tilltalande stänk av americana (No lights out, Black coal, thin ice) som om det vore Bob Seger eller lätt fluffigt inbjudande akustiskt som om David Crosby och Stephen Stills bjudits in i avslutande The sunshineman.

Men som jag flaggade för i inledningen: Det finns ett ganska betydande men …

Sånginsatserna och körerna som inte fungerar hör dit – ibland är det direkt falskt. Mikko Ylinikka fixar de fränare numren, men annars är det som om ingen tänkt på att låta en producent lägga handen vid de vokala insatserna – och ibland nyttja auto-tuningen. Sången stör ibland i gitarrslingorna och körsångarna tycks ramla in från puben runt hörnet. Det blir lätt grötigt eller även direkt osammanhängande.

Slut på gnället och i stället kokar jag ner alltihop till: Bra rockband, starkt eget material, men sången, grabbar. Sången …

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det doftar Toto över John Mayers nya låt

Nästa inlägg

Ny fantastisk singel från Thomas Stenström