4/5
Artist:
Shady Town
Album:
The ghost of Jerry Reed (Singel)
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Shady Music

Shady Town – heartland rock från mitten av Sverige

Shady Town är tillbaka med en ny singel.

Vi får The ghost of Jerry Reed – och det här är svensk heartland rock av högsta klass.

Gänget i Sundsvallsbandet Shady Town har olika musikaliska bakgrunder där man kan räkna in allt från slick västkust och AOR till jazz, funk, country och hårdrock.

När de är Shady Town blir det dock rockmusik med countryinfluenser. Det är kanske inte helt enkelt att placera in bandet i en genre, men heartland rock är väl det närmaste man kommer. Ni vet samma genre där vi har artister som Tom Petty, Bruce Springsteen och Melissa Etheridge.

Shady Towns senaste singel är The ghost of Jerry Reed och det här är en låt som är rena ögonbrynshöjaren.
Dra i gång den.

Höj volymen.

Dra i gång den igen!

Orgeln, sången, gitarren, munspelet, refrängen, känslan, gunget … Ah, så bra! Det här är heartland rock som man vill höra mer och mer och mer av.

Textmässigt är låten en countryvariant av historien om Robert Johnson som enligt legenden sålde sin själ till djävulen för att bli en mästare på att spela gitarr. Här är det dock spöket efter musikern och skådespelaren Jerry Reed som ska uppsökas för att gitarrspelet ska hamna på topp.

Så här säger sångaren och textmakaren Robert Höglund om The ghost of Jerry Reed:

Dels var Jerry Reed en fantastisk musiker som för oss i Sverige mest är känd som Burt Reynolds kompis i filmen Smokey And The Bandit (Nu blåser vi snuten) och dels var det lite kul att göra en variant på den där klassiska blueslegenden.

Shady Town

Eric Asplund (sång, gitarr)

Robert Höglund (sång, munspel, gitarr)

Claes Edvardsson (trummor)

Jörgen Wessén (bas)

Lars Magnusson (klaviatur, sång)

Magnus Pejlert (gitarr, sång)

Maria Ritzén (sång, slagverk)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Archange bjuder på superskön hårdrock

Nästa inlägg

Ärligt och melankoliskt med John Död