4/5
Artist:
Every Million Miles
Album:
Down by the shore (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Every Million Miles

Every Million Miles: ”Måste sluta förstöra våra hav”

Every Million Miles är tillbaka med en ny singel.

Vi får Down by the shore – där de tar upp ett av vår tids största miljöproblem …

Down by the shore blir Every Million Miles, som tidigare hette Common Ground, fjärde singel innan de släpper debutplattan Release me senare under året. Tidigare har de även släppt två EP:s: This is (2012) och Forgotten (2017).

Down by the shore släpptes på Världsmiljödagen den 5 juni och så här säger basisten Andreas Rolfer Wrangö, i ett pressutskick, om singeln:

Låten handlar om känslan av frihet och närvaro som man får av att vara vid havet. Om ska framtida generationer kunna få uppleva det måste vi sluta förstöra våra hav med plastskräp.

Det är en riktigt skön rocklåt som Stockholmsbandet ger oss. Det är ganska soft och med ett fantastiskt skönt gitarrsound som driver låten framåt.

Det här påminner en hel del om ett av tidernas bästa rockband: Kings Of Leon. Det alternativa bandet/indierockbandet Every Million Miles når kanske inte riktigt så högt, men det är en väldigt bra låt och det är en låt som lätt hamnar på repeat.

Every Million Miles

Sven Rönnqvist (sång)

Andreas Hedlund (keyboards)

Paul Malmsten (gitarr)

Andreas Rolfer Wrangö (bas)

Michael Sjö (trummor)

Mårten Sjölin (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En comebackplatta av Snow Patrol

Nästa inlägg

Säkert! fick en plötslig och intensiv klimatångest ...