Killer Chilton släpper en skön debut-EP

Killer Chilton släpper sin debut-EP Ibland kanske.

Där finns det sex kittlande poplåtar – som får en att tänka på såväl Jumper som Posicle

4/5

Artist:
KILLER CHILTON
Album:
IBLAND KANSKE (EP)
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
KILLER CHILTON

Större delen av bandmedlemmarna träffades när de studerade musik på en folkhögskola i Värmland. Sebastian Lind, Nicklas ”Kniven” Wright, Måns Lindblom och Aston Slotter klickade snabbt över det gemensamma intresset för popmusik och westernfilmer (?!). Några av dem flyttade sedan till Göteborg där de bildade ett band och då följde fler efter. Killer Chilton kompletterades sedan med Nima Nazem som tog över baslirandet från Wright som i stället roffade åt sig en gitarr.

Så här skriver bandet i ett pressutskick:

Soundet som uppstod i replokalen under de många svettiga timmar (och tusentals folköl) kunde närmast beskrivas som explosivt. Nu som då snackas det mycket om Popsicle och Teenage Fanclub varvat med gliringar åt varandra när någon spelar fel.

Före sommaren släppte bandet sin första singel: Lite till/Jenny nej och för en tid sedan var det alltså dags för lite ny musik från Killer Chilton som ger oss EP:n Ibland kanske.

  1. Aldrig vakna mer
  2. Dum i huvudet
  3. Punky
  4. Ensam
  5. Ibland kanske
  6. Trötta ögon

Det här är poplåtar om tristess, svartsjuka och längtan efter något annat. För en som gillade – och fortfarande lyssnar på – såväl Jumper som Noice på de gamla goda tiden så blir Killer Chilton en frisk fläkt på den svenska popscenen.

Den här jangle/power-popen är både högljudd och lättlyssnad och det börjar direkt med Aldrig vakna med. Man fastnar direkt och Killer Chilton visar att de har fler låtar under bältet än den där debutsingeln … Det är samma stuk som på debutsingeln och man kan höra en del Popsicle här precis som man gör på hela plattan.

Har man en låt som heter Dum i huvudet så är det väl självklart man undrar vid i helsike det är som Killer Chilton ska hitta på med den. Svaret blir ännu mer glittrig janglepop där de vill peta ner en del människor från sina höga hästar och visst har de rätt när de sjunger ”det är så lätt att vara dum i huvudet” …

Killer Chilton bjuder på lite finurliga texter som får en att småle mest hela tider. Bara en rad som ”nu kom solen, den ser elakt ner på mig”, som är hämtad från Punky, får i alla fall mig att le. Eller en rad som ”jag känner mig som hundra spänn”. Hur ska man tolka det? I Karlskrona får man inte ens en taskig öl och gamla jordnötter för det …

Ensam, Ibland kanske och Trötta ögon rundar sedan av EP:n som helt klart kommer att få gott om speltid framöver. Inte minst så är Ensam en riktigt vass småstökig janglepoplåt.

Fast här finns faktiskt inte en låt som inte håller måttet. Snarare är det så att samtliga sex låtar hade gjort sig bra som en fristående singel …

Killer Chilton
Sebastian Lind (sång, gitarr)
Nicklas ”Kniven” Wright (sång, gitarr)
Aston Slotter (gitarr, synthesizer)
Nima Nazem (bas, sång)
Måns Lindblom (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

David Hasselhoff - en jätteöverraskning!

Nästa inlägg

Nu är det mer +44 över Blink-182 ...

Senaste om Killer Chilton