Suckerpunch - Chasing The Horizon
4/5
Artist:
Suckerpunch
Album:
Chasing the horizon
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Badass Records

Suckerpunch rockar skiten ur oss!

Plattan kom redan för några månader sedan, men den smet förbi olyssnad då.

Det gör den inte nu.

Suckerpunchs Chasing the horizon är en riktigt fet rockplatta som man bara inte får missa!

Det danska hårdrocksbandet Suckerpunch har lirat tillsammans sedan 2009 och de har skickat ut en del EP:s genom åren, men Chasing th horizon blir den första fullängdaren.

Jag vet inte, men det är något med Danmark och rock ’n’ roll … det är ofta en lyckad kombination och vårt grannland vet onekligen hur man ska rocka loss.

Suckerpunch ger oss tolv låtar där man vill skaka röv mest hela tiden.

 1. Leaving country hell
 2. Chasing the horizon
 3. Snake bite
 4. Longing
 5. Come on over
 6. Dirty bitch
 7. Tattoos ’n’ booze
 8. Riding with the devil
 9. What do you want
 10. Stay on top
 11. The gambler
 12. Give it all (Remastered)

Det är en urstark platta där man älskar allt från Kurt Noesgaards sång och Morten Flindts och Christoffer Sakus gitarrlirande till rytmsektionens, Jesper Willumsgaard och Lars Groth, briljans.

Det är rock, hårdrock, southern rock, lite blues … Suckerpunch hämtar influenser från alla möjliga håll. Man kan höra ett lite uppspeedat Creedence Clearwater Revival, lite KISS, lite Motörhead, lite Social Distortion, lite Lynyrd Skynyrd och lite AC/DC i det här. Med andra ord så är det en hel del old school-hårdrock i det här och det låter sjukt bra!

Den här blandningen … wow! Ge mig mer! Ge mig mer! Det är bara till att vrida upp volymen på stärkaren och låta det här gänget ösa på.

Plattan kickar i gång med Leaving country hell. Gitarriffen här är makalöst sköna, lägg sedan till ett gung från en annan värld så har den här plattan fått en grym start. Det är en riktigt fet southern rock-låt.

Och nu är det i gång. Suckerpunch radar upp vassa låtar. Det är givetvis flest snabba låtar, men det finns även plats för någon ballad.

Nästa spår som får en att tänka ”what the fuck?” är Come on over. Återigen är det ett häftigt gitarriff och ett sjuhelsikes gung – och givetvis en sjukt bra refräng. Samma saker får vi på Dirty bitch som även det är en favorit. Här blir det dock ännu mer drag och att texten inte är fullt rumsren spelar ingen roll. Det är ju rock ’n roll!

Och här finns fler kanonlåtar så det är ingenting att fundera på. Dra i gång Suckerpunch!

Förresten, vi får även en cover. Suckerpuch ger sig på Kenny Rogers The gambler. På förhand trodde jag väl inte så mycket på det, men visst gör Suckerpunch det bra. Det är en riktigt skön version som vi får här.

Topp tre? Come on over, Dirty bitch och Leaving country hell.

Suckerpunch
Kurt Noesgaard
(sång)
Morten Flindt (gitarr)
Christoffer Saku (gitarr)
Jesper Willumsgaard (bas)
Lars Groth (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Palisades - Erase The Pain
Föregående inlägg

Palisades ger oss tio tunga rocklåtar

Perfect View - Timeless
Nästa inlägg

Platta nummer tre från Perfect View

Senaste om Suckerpunch