Unwell gjordes om och blev Used to be …

//

Här kommer en gammal Matchbox Twenty-låt på ett annorlunda sätt …

Fast Rob Thomas är ju med och då blir det en fin låt och video tillsammans med Steve Aoki och Kiiara.

Steve Aoki, är en amerikansk dj, musikproducent och han är grundare till skivbolaget Dim Mak Records. Han tyckte att det var en bra idé att göra om en klassisk Matchbox Twenty-låt som finns med på det amerikanska rockbandets tredje studioplatta, More than you think you are (2002): Unwell.

Den där låten har något magisk över sig så när en dj ska göra om den – och dessutom inte ens göra en hel cover utan bara sno en del av låten och ändra titeln till Used to be – njae var väl känslan som dök upp.

Aoiki hade med sig den amerikanska sångerskan och låtskrivaren Kiiara plus rapparen, sångaren och låtskrivaren Wiz Khalifa – som har gjort en del grymma låtar – på den första version och den låter väl tyvärr inget vidare.

Unwell är liksom alldeles för bra för att göra något sådant av den, men Aoki och Kiiara gör även en andra version av Used to be och då har de med sig Matchbox Twenty-sångaren Rob Thomas!

Då blir det en helt annan sak. Visst, Used to be – där det är Kiiara som tar hand om sången i första hand – kommer inte ens i närheten av hur Unwell låter, men det är ändå kul att få höra Rob Thomas igen – för han skämmer inte direkt bort oss med ny musik …

Some days I just hate myself
Wish that I was someone else
Stuck inside this prison cell
I need some help
Someone help

’Cause I’m not crazy, I’m just a little unwell
I know right now you can’t tell
But stay awhile and maybe then you’ll see
A different side of me
I’m not crazy, I’m just a little impaired
I know right now you don’t care
But soon enough you’re gonna think of me
And how I used to be

Steve Aoki, Kiiara & Rob Thomas

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En fin samling med Joe Strummers bästa sololåtar

Nästa inlägg

Högenergisk rock 'n' roll med Hot Breath

Senaste om Rob Thomas