Som väntat låter det kalasbra med Charmless i

Charmless i skickar ut singel efter singel och EP efter EP.

Nu är det dags för ännu en EP.

Vi får Make me wanna – och det låter som väntat kalasbra.

4/5

Artist:
CHARMLESS I
Albumtitel:
MAKE ME WANNA (EP)
År:
2020
Genre:
INDIE, ALTERNATIVE
Skivbolag:
BERT MUSIC, TCBYML

Charmless i, som bildades av Alex Pasveer, har inte låtit likadant hela vägen. De har har vandrat mellan indierock och alternativ rock. Det har varit mer elektroniska och mindre elektroniska inslag i deras album. Det var ganska mycket av den varan på EP:n First coming, men på Next level tonade de ned det en del och det blev ett mer organsiskt sound.

På Make me wanna blir det någonting mittemellan de där två släppen – och det låter himla bra!

  1. Superhero
  2. Long time coming
  3. Take me home tonight
  4. One less gun
  5. Stormy weather

Redan på First mission kunde man finna en del likheter med The Stone Roses. Det får man även denna gång – plus att man kan lägga till att man stundtals får Oasis-vibbar. Då blir detta en EP som går hem hur lätt som helst.

Stundtals är det lite småstökigt, stundtals är det mer catchigt och stundtals är det ganska fett. Charmless i är helt enkelt i kanonform och på den här EP:n finns några av de bästa låtarna som de har gjort. Den här electro-brit-rocken är svårt att värja sig emot – speciellt när man har gett EP:n några lyssningar …

Bästa spåret? Stormy weather med Oasis-gitarrerna. Är Oasis något av husgudar här hemma så blir det så.

Charmless i
Alex Pasveer
(sång)
Rutger van Mourik (gitarr)
Auke Haaksma (bas)
Bart Klomp (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ensamheten summerar sina singelsläpp

Nästa inlägg

Hartmann firar 15 år med 15 låtar ...

Senaste om Charmless i