Noel Gallagher gör det bra varje gång

När det gäller Noel Gallagher’s High Flying Birds vet man liksom aldrig vad som kommer att hända.

Att placera in det här i en genre är mer eller mindre omöjligt. Noel Gallagher blandar och ger precis som han vill.

Det sjuka är att han lyckas göra det bra varje gång.

4/5

Artist:
NOEL GALLAGHERS HIGH FLYING BIRDS
Album:
BLACK STAR DANCING (EP)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SOUR MASH RECORDS LTD.

Noel Gallagher’s High Flying Birds släppte en bålhäftig version av en sina låtar under Record store day. Givetvis hoppades man att den – She taught me how to fly (The reflex revision) – skulle vara med på EP:n Black star dancing som kom för en tid sedan.

Det är den inte. I stället ger oss Noel Gallagher’s High Flying Birds lite annat:

  1. Black star dancing
  2. Rattling rose
  3. Sail on
  4. Black star dancing (12” mix)
  5. Black star dancing (The reflex version)

Visst, tre versioner av Black star dancing är kanske inte det man hade hoppats på, men likväl så är det en bra låt – även om det kanske är i det poppigaste laget. Den bästa av de tre versionerna är den sista, The reflex version. Den är tio minuter lång och med det dancebeatet som den har så doftar det doftar 1980- och 1990-tal över det hela.

Rattling rose är en ganska soft sak och det låter bra där också, men det är Sail on som mer lyfter den här EP:n. Gitarrsoundet är otroligt skönt och för den som gillar det som Gallagher ibland gjorde med Oasis så lär den här låten gå på repeat. Tänk lite Talk tonight och lite Wonderwall så kommer ni hyfsat nära vad det här handlar om.

Sail on
Tell the girl behind the counter
That I loved her once but soon I must be gone
Sail on
Tell the world I’m gonna miss them
But I’ve got to find a place where I belong

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Skitig rock 'n' roll med Dirty Rats

Nästa inlägg

Soloplatta nummer fem av Joey Cape

Senaste om Noel Gallagher's High Flying Birds