Soloplatta nummer fem av Joey Cape

Joey Cape är tillbaka med ny musik.

Det är dock inte med Lagwagon denna gång.

I stället ger han oss soloplatta nummer fem: Let me know when you give up.

4/5

Artist:
JOEY CAPE
Album:
LET ME KNOW WHEN YOU GIVE UP
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FAT WRECK CHORDS

Till vardags är Joey Cape frontfigur i punkbandet Lagwagon som bildades 1990. Han har även släppt plattor med Me First And The Gimme Gimmes, Joey Cape’s Bad Loud och Bad Astronaut.

Han har även hunnit med att släppa soloplattor.

 • Bridge (2008)
 • Doesn’t play well with others (2011)
 • Stitch puppy (2015)
 • One week record (2016)
 • Let me know when you give up (2019)

Med Lagwagon blir det punkrock, skate punk och poppunk. Så låter det inte alls på Capes senaste soloplatta Let me know when you give up. Här blir det i stället någon alternativ rock som blandas med folkpunk. Det låter lite som om Bob Mould möter Frank Turner. Det blir lite stökigt och lite mer folkpunkaktigt.

 1. Let me know when you give up
 2. I know how to run
 3. Daylight
 4. Fighting atrophy
 5. Before my heart attack
 6. Possession
 7. Andalusia
 8. The love of my life
 9. Fall down
 10. You should always have something to look forward to
 11. The last word

Det är titelspåret Let me know when you give up som får dra i gång albumet. Det är en låt som börjar lugnt och akustiskt innan den får ta fart.

Även I know how to run och Daylight inleds med en akustisk gitarr och man börjar fundera på om det är en rakt igenom avskalad platta som Cape tänker ge oss. Så är det inte. Låtarna kickar i gång efter en stund och framför allt så är I know how to run definitivt en höjdare och den som gillar Chuck Ragan bör inte missa det här.

Sedan blir det lite mer fullt pådrag som på Fighting atrophy och Fall down. Det blir mer småstökigt och man tänker direkt på Bob Mould – och det ska man se som något positivt.

Fast allt som oftast inleder Cape sina låtar mer avskalat. Onekligen så har han en förkärlek till att låta texterna och gitarren tala.

Joey Cape petar också in The love of my life, som är väldigt mycket country, på plattan. Det bryter av bra och det blir snabbt en favorit.

Topp tre? I know how to run, Before my heart attack och The love of my life.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Noel Gallagher gör det bra varje gång

Nästa inlägg

Berwanger väljer en mer avskalad väg