The Wildhearts bjuder på ett jäkla ös

The Wildhearts släpper uppföljaren till Renaissance men – och då sparar de inte på krutet.

Det blir ett jävla ös på 21st century love songs.

4/5

Artist:
THE WILDHEARTS
Albumtitel:
21ST CENTURY LOVE SONGS
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
GRAPHITE RECORDS

The Wildhearts bildades 1989 i Newcastle, England. Under de här åren har det dock varit en turbulent resa för bandet som har bytt bandmedlemmar med jämna mellanrum.

Det är bara grundaren Ginger (David Walls) som har varit med på hela resan där The Wildhearts både har splittrats och haft uppehåll. Sedan 2012 är det brittiska hårdrocksbandet dock fullt aktivt.

 • Earth vs The Wildhearts (1993)
 • P.H.U.Q. (1995)
 • Fishing for luckies (1996)
 • Endless, nameless (1997)
 • The Wildhearts must be destroyed (2003)
 • The Wildhearts (2007)
 • Stop us if you’ve heard this one before, vol 1. (2008)
 • ¡Chutzpah! (2009)
 • Renaissance men (2019)

När The Wildhearts släppte Renaissance men så var det deras första platta på tio år – och man kan väl säga att den energin som de hade lagrat upp under de åren då fick utlopp.

 1. 21st century love songs
 2. Remember these days
 3. Splitter
 4. Institutional submission
 5. Sleepaway
 6. You do you
 7. Sort your fucking shit out
 8. Directions
 9. A physical exorcism
 10. My head wants me dead

Det blir inte mindre energi nu … snarare blir det ännu mer! Det blir ännu tyngre, det blir ännu snabbare och ja, det blir ännu skrikigare när The Wildhearts exploderar i tio feta hårdrockslåtar.

Allting börjar med titelspåret 21st century love songs som är snabb, fet och riktigt svängig! Det är någon hardcore över det hela och det låter kalasbra – sicken start på den här plattan!

Och det fortsätter på det sättet. Det är snabb – men ändå svängig – hårdrock med en punk-känsla. Det är ett stökigt sound med gitarrer som nästan skriker.

Stundtals – exempelvis Splitter – går det undan som tusan. Det är så snabbt att man knappt hinner med, men sedan svänger det till och blir catchigt som tusan. Det är hur kul som helst att höra det här punk-metal-soundet.

Det blir så mycket att det är skönt att få höra Sleepaway där The Wildhearts plötsligt vrider till soundet helt och hållet. Plötsligt låter det som om Beach Boys hade gjort en hårdrockslåt. Och de vrider till soundet fler gånger. You do you och Sort your fucking shit out är hårdrock/metal med power pop-känsla.

Vilken energi det är! Vilka ultracatchiga refränger! Det är otroligt häftigt att The Wildhearts lyckas får ihop det … sicken skön platta det är!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Album nummer 14 av Manic Street Preachers

Nästa inlägg

Lekfulla hopp mellan musikstilar för Sami Yaffa

Senaste om The Wildhearts