Nytt lysande album av The Baboon Show

Musikåret 2023 har onekligen fått en fin start med flera alldeles lysande album.

Här kommer ett till: The Baboon Shows God bless you all.

5/5

Artist:
THE BABOON SHOW
Albumtitel:
GOD BLESS YOU ALL
År:
2023
Genre:
PUNK ROCK
Skivbolag:
KIDNAP MUSIC

Det var 2003 som det svenska punkbandet The Baboon Show drog i gång och sedan dess har de släppt platta efter platta som har varit smått lysande.

 • Don’t don’t don’t (2005)
 • Pep talk (2006)
 • Betsy’s revenge (2007)
 • Punk rock harbour (2010)
 • People’s republic of The Baboon Show formerly known as Sweden (2013)
 • Damnation (2014)
 • The world is bigger than you (2016)
 • Radio Rebelde (2018)
 • God bless you all (2023)

Ja, jösses så glad man blir av att se den där diskografin där The world is bigger than you och Radio Rebelde har växt fram till favoriter. På den stjärnmärkta listan kan man nu även lägga till God bless you all …

 1. Made up my mind
 2. God bless you all
 3. Midnight
 4. Gold
 5. Oddball
 6. Rolling
 7. Reason to go on
 8. Groundhog day
 9. Have a party with me
 10. Sands of time
 11. Revolution avenue
 12. Prisoners

Den som har lyssnat på The Baboon Show tidigare lär känna igen dem även denna gång. De fortsätter med sitt fantastiskt härliga punkrocksound och Cecilia Boströms raspiga röst går inte att ta miste på. Det här soundet som de ger oss är så jäkla skönt!

Nu är det inte som så att alla låtar låter likadant utan The Baboon Show varierar sig. Det handlar dock om punk, men vissa blir punk rakt av och andra blir mer rock. En del blir tyngre, andra blir … inte fullt så tunga. Någon låt är till och med lite industrisynthig!

Dessutom bryter det av lite extra när Håkan Sörle kommer in som sångare på ett par låtar. Då känns det nästan som ett nytt band. Det är hur coolt som helst.

Fan, man hade ju nästan glömt bort hur vasst detta band – som är betydligt större i Tyskland än på hemmaplan – är. Visst, de har släppt någon EP och lite singlar, men det var 2018 som den förra fullängdaren, Radio Rebelde, kom.

Nu är de i alla fall tillbaka och det med besked för God blees you all går inte av för hackor. En sak kan dock krävas och det är mer än en lyssning. Låt den snurra på några varv och … jävlar! Efter en lyssningar var det bra, det var himla bra. Efter åtta så står du upp i soffan och vrålar till de här låtarna! De växer och växer och växer – och jag bara älskar det!

Nu kickar de i gång sitt nya album med Made up my mind – och det är tungt som tusan! Det är argt och The Baboon Show bygger upp en fet ljudvägg där de ändå inte glömmer bort den melodiösa biten. Det är en grym start på en platta som känns som en härlig åktur i rockens värld.

Och avslutningen är lika grym den. Fast Prisoners låter inte som något annat som The Baboon Show har gjort.

Allt emellan då? Skitbra. Så enkelt är det.

The Baboon Show
Cecilia Boström
(sång)
Frida Ståhl (bas)
Håkan Sörle (gitarr)
Niclas Svensson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Depeche Mode släpper en suverän låt

Nästa inlägg

Överraskande bra från legendaren Iggy Pop

Senaste om The Baboon Show