Ruggigt bra av The Baboon Show

The Baboon Show är något av ett doldisband i Sverige.

Det är smått obegripligt varför … Nu släpper de ännu en ruggigt bra platta i Radio Rebelde och då måste det bara ta fart även här hemma också!

5/5

Artist:
THE BABOON SHOW
Albumtitel:
RADIO REBELDE
År:
2018
Genre:
PUNK ROCK
Skivbolag:
KIDNAP MUSIC

Stockholmsbandet The Baboon Show har skickat ut sin punkrock i snart 15 år och de har en hel massa bra låtar – och hela plattor för den delen – i bagaget.

The Baboon Show har under åren turnerat flitigt och fanskaran bara växer.

Den lär växa ännu mer efter Radio Rebelde.

Den borde göra det i alla fall …

 1. Radio Rebelde
 2. Holiday
 3. All of me
 4. Same old story
 5. Overdosed on you
 6. Hurray
 7. You get what you get
 8. Hit the floor
 9. No afterglow
 10. War
 11. Again
 12. Walk my way (Bonus track)

Sedan tidigare har vi bland annat fått singeln Same old story. Det är en löjligt bra låt. Det är argt och melodiöst. Det är ett bra drag och det är sjukt lätt att ryckas med och höja näven … Cecilia Boströms röst passar perfekt till den här punkmusiken.

Same old story like yesterday

They live while all the others have to pay

They take it all from us

We’re just numbers in their heads

The more they abuse us, the more we’re seeing red

Annars kickar plattan i gång med titelspåret Radio Rebelde. Man kunde knappast ha fått en bättre start. Det här är melodiös punkrock – med lite betoning på rock – som är som rena giftet. Det är en sådan refräng att man liksom bara höjer och höjer volymen. Det är så bra att man fastnar där och låter den låten snurra på några gånger.

Med en sådan start, och dessutom med Same old story i ryggen, så växer förväntningarna på den här plattan ytterligare.

Och The Baboon Show gör ingen besviken. Du kan leta och leta efter efter ett svagt spår. Du lär bli väldigt besviken för här finns bara killers.

En del låtar är mer rock med punkinfluenser än tvärtom. Inte för att det spelar någon roll eller att det skiljer sig så jäkla mycket, men dra till exempel i gång You get what you get så vet du vad det handlar om. Det är lite snällare på något sätt.

Du kan också dra i gång All of me. En superlåt med Def Leppard-körer och stämmor som gör att det osar 1980-tal. Den går i det lite långsammare tempot, men Cecilia Boström briljerar som vanligt. Och när hon och resten av bandet är lite småförbannade – men samtidigt har humor i texten – så blir det bra.

Äh, det blir bättre än så. All of me är så där löjligt bra och den tar direkt plats på listan över årets absolut bästa låtar!

Bästa spåren? Radio Rebelde, Same old story, No afterglow, All of me och War. Det får räcka med att nämna fem … Äh, det blir sex. Walk my way får man inte heller missa.

Fast … en annan låt som man också bara måste nämna är Hurray. The Baboon Show goes AC/DC!

Cecilia BoströmHåkan SörleFrida Ståhl och Niclas Svensson gör liksom allting rätt på låt efter låt. Allting faller på plats. Och då är Radio Rebelde utan tvekan en av årets bästa plattor!

The Baboon Show

Cecilia Boström (sång)

Frida Ståhl (bas)

Håkan Sörle (gitarr)

Niclas Svensson (trummor)

Radio Rebelde släpps den 16 februari. Missa den för allt i världen inte!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

6 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dropkick Murphys & Flogging Molly - en enda lång fest

Nästa inlägg

"Vi lyssnade på dem och tänkte: Är inte det här bra? Det är ju det!"

Senaste om The Baboon Show