Our Man In The Field släpper sitt debutalbum

Our Man In The Field släpper sitt debutalbum.

Och den här plattan – The company of strangers – är något för alla som gillar americana …

4/5

Artist:
OUR MAN IN THE FIELD
Albumtitel:
THE COMPANY OF STRANGERS
År:
2020
Genre:
AMERICANA
Skivbolag:
ROCKSNOB

Our Man In The Field är Alexander Ellis, en låtskrivare och sångare från London, tillsammans med sitt band som består av Tom Rosenfeld, Henry Senior och Greg Bishop. När han nu släpper sitt debutalbum är det ett album som innehåller låtar som redan har hörts över hela London.

 1. Thin
 2. I’ll be gone
 3. Eleanor’s song
 4. Easy going smile
 5. It is what it is
 6. Swansong (Don’t play with matches)
 7. It was ever so
 8. Stick around
 9. Pockets
 10. Don’t speak
 11. I like you so I’ll kill you last master

Jag skrev de här låtarna under en lång period och till att börja med spelade jag dem solo över hela London, uppmuntrad av min gamle skådespelare-vän Phil Brodie. Allt från små rum och källare till stökiga barer och spelningar utomhus – överallt där det fanns någon som ville lyssna. Det gick inte alltid så bra, publiken lyssnade inte alltid, men jag lärde mig mycket om låtarna; hur jag skulle spela dem, hur jag skulle sjunga dem och vad texterna egentligen betydde. Och tillräckligt ofta råkade jag träffa på rätt publik på rätt kväll, magi uppstod och gav mig kraft att fortsätta.

Alexander Ellis

Det här soundet som Our Man In The Field ger oss är melankoliskt som tusan. Det är liksom americana med allt som hör till genren. Det är dock det känslosamma i låtarna som gör att någon konstig känsla infinner sig när man låter låtarna sakta och försiktigt ta sig ut ur högtalarna.

Lyssna på den här plattan på natten, när det är mörkt överallt utom några ljus som brinner … herre jösses, vilken magi Our Man In The Field skapar!

Topp tre? Thin, It was ever so och It is what it is.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vackert och ledsamt från en mästerlig Tom Waits

Nästa inlägg

Bon Jovi berättar om hur 2020 har varit ...