Det blev mindre heavy metal när Tuple solodebuterade

I vanliga fall hamnar Tommi ”Tuple” Salmela i heavy metal-facket.

När han nu släpper sin debutplatta som soloartist låter det inte alls så tungt …

4/5

Artist:
TUPLE
Albumtitel:
WOODEN BOX
År:
2020

Genre:
ROCK, HÅRDROCK, AOR

När Tommi ”Tuple” Salmela fyllde 50 år väcktes idén om att göra en soloplatta där han skulle arbeta tillsammans med sin gamle vän Riitis.

Med tanke på sångarens, som känns igen från band som Tarot, Lazy Bonez och Raskasta Joula, heavy metal-bakgrund tror man att det ska vara ett gäng med tunga låtar som dyker upp här.

Så blir det inte riktigt.

Visst finns tendenserna och visst finns det en del lite tyngre låtar, men här handlar det mer om melodiös hårdrock och AOR. Tuples influenser från band som Journey, Kansas, FM, Boston och Chicago lyser igenom på ett bra sätt.

 1. Wooden box
 2. Demon alcohol
 3. Together
 4. Fucking beautiful
 5. Kryptonite
 6. In these altitudes
 7. Too far gone
 8. Miracle
 9. Get with the program
 10. Rocking chair
 11. Pretty much perfect

När Tuple gör en soloplatta väljer han att göra en platta som berättar historien om hans liv och det har varit lite av en berg- och dalbana.

Det är dock inte Wooden box. Den är fullmatad av bra melodiösa rocklåtar som går åt det mjukare hållet. Det är en jämn platta som dessutom är utrustad med några härliga toppar – inte minst blir det så när Tuple drar ned på tempot lite extra mycket … fast man blir ju knappast ledsen när det är lite fart i låtarna heller.

Så gillar du AOR och melodiös hårdrock så kolla upp Tuples debut – om du nu missade den i somras. Du lär knappast ångra dig …

Topp tre? Fucking beautiful, Demon alcohol och Miracle.

Redan i maj kommer uppföljaren Welcome to hell.

Tuple
Tommi ”Tuple” Salmela
(sång)
Riitis (gitarr, keyboards)
Jykä Sirainen (bas)
Tom Rask (trummor)
Pate Kivinen (hammondorgel)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

15 år gammal countrypunk som låter grymt bra!

Nästa inlägg

Mimikry summerar sitt jätteprojekt med Splitter